Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00
Меню розділу

Унікальна можливість побачити і почути те, що відбувається вперше

«Дебют у Гончарівці». Саме таку назву має новий культурно-просвітницький проєкт, який 5 січня 2021 року зібрав обдаровану юнь та творчу молодь Херсонщини в актовій залі Херсонської обласної книгозбірні імені Олеся Гончара. Присутні на заході мали унікальну можливість почути і побачити те, що відбувається у Гончарівці вперше.

Вперше на великій сцені бібліотеки лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Альбіна Галущак із Голої Пристані віртуозно зіграла на скрипці сучасну музичну композицію Ліндсі Стірлінг «Антигравіті». Вперше юна акторка з Білозерки Роксолана Волощук, яка у свої сім з половиною років уже знялася в кількох фільмах Олени Протопопової, спробувала себе на подіумі моделі, за­ймається вивченням ментальної арифметики, іно­земних мов і вже кілька років поспіль опановує гру на скрипці та вокальне мистецтво, в актовій залі Гончарівки продемонструвала свої хореографічні здібності і як солістка танцювального колективу «Секрет Шахерезади» (керівник – Олена Грігорова) порадувала східним танцем «Беладі». Глядачів на сцені Гончарівки порадували своїми обдару­ваннями і партнери Роксолани по зйомках у кіно­фільмах: Кароліна Оцерклевич майстерно зачи­тала вірш «Я маленька українка», Андрій Дзьомба продемонстрував свої вмілості грати на скрипці, а Уляна Протопопова відкрила родинну таємницю і прочитала поетичний твір своєї мами, відомої теле­журналістки і режисера Олени Протопопової, яка цього дня презентувала кінотрейлер та свою пер­шу у житті фотовиставку «Казки та легенди Укра­їни», що з 26 грудня 2020 року радує око відвідува­чів Гончарівки біля входу до відділу мистецтв.

Була цього дня і прем'єра пісні Андрія Білецького на слова Олега Олексюка «Співаймо, друзі, разом» у виконанні учениць Херсонської початко­вої школи №7 Уляни Смирнової та Поліни Козіної (художній керівник – Дар'я Абдурашитова). Загалу презентовано десяту книга у серії видань «Бібліо­течка Артлабораторії "Українська Хата — талан­тами багата"» Херсонської обласної універсальної наукової-бібліотеки імені Олеся Гончара» і вона ж перша у житті поетеси. Здійснила презентацію цього видання, поетичну збірку «В обіймах краси» авторка Тетяна Leontieva.

Кожен з учасників заходу отримав в дарунок Всеукраїнську літературну газету «Дебют – газета», передплатників на яку після нашого заходу, я впевнений, побільшає.

Переконаний: після подолання світової пандемії коронавірусу глядачів побільшає і самі заходи даного проєкту будемо проводити частіше. А поки що чекаємо на анкети претендентів на участь у проєкті «Дебют у Гончарівці». До нових зустрічей у найкращій бібліотеці України!

Олег ОЛЕКСЮК,
заслужений працівник культури України,
керівник проєкту «Дебют у Гончарівці»

 

Тронка. – 2021. – 21 січня. №3

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 2021222324
25262728293031