Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00
Меню розділу

«Поезія – це завжди неповторність…»

Це стверджує відома українська поетеса Ліна Костенко,  і саме  під такою назвою 6 березня відбувся поетично-музичний вернісаж в актовій залі Херсонської  обласної книгозбірні імені Олеся Гончара в рамках проєкту «Українська Хата – талантами багата».

Вперше на засіданні нашої артлабораторії на сцені виступали лише чоловіки. Так організатори заходу в актовій залі Гончарівки вирішили привітати жіночок – глядачів та шанувальників українського мистецтва – з Всесвітнім днем письменника та Міжнародним жіночим днем. Адже завдяки жінці створюються романи, пишуться п'єси, знімаються кінофільми, виконуються пісні, пишуться картини та з'являються на світ нові поетичні рядки. Під час традиційного розділу «Вільний  мікрофон» своїми новими  поетичними творами поділилися з глядачами поети  Василь Загороднюк, Василь Гайдамака та Олег Олексюк.

На заході під гучні оплески народний артист України Харіс Ширінський та лауреат всеукраїнських конкурсів вокалістів Іван Бурлака нагадали чарівницям їхні улюблені пісні. А солісти вокальної студії громадської організації «Творці сучасності» (керівник – Антоніна Потужня) Максим Зарічний, Алік Младзієвський та Іван Чеплік порадували глядачів енергетично насиченою, українською сучасною піснею.

Із півсотні глядачок з Голопристанщини та Білозерщини, Херсона та Каховки за сприяння лідера ГО «Творці сучасності» Сергія Мінєнкова отримали в дарунок річні читацькі квитки і стали повноправними користувачами  послуг найкращої  книгозбірні України – Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара, а учасник телеконкурсу «Голос країни – 2019», автор-виконавець Дмитро Максимов запалив серця присутніх своїми новими авторськими хітами.

А фінальна пісня – найпопулярніший хіт всіх часів «Червона рута» Володимира Івасюка – об'єднала усіх присутніх в єдину українську родину  однодумців. Поезія – це завжди неповторність, як і сама жінка, котра наснажує поетів на нові поетичні твори. Сподіваємося, що після засідання артлабораторії ще не одна поетична збірка, насичена почуттям щиросердного кохання, вийде з-під пера завсідників «Української Хати».

Вітаємо представниць найкращої половини людства зі святами весни і сподіваємося на активну участь українок в подальшій  роботі «Української Хати», яка талантами багата.

Олег ОЛЕКСЮК

Тронка.  – 2021. – 18 березня. № 11, стор. 4.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 2021222324
25262728293031