Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00
Меню розділу

Душа прагнула очищення – допоміг театр

«Все те, що відчуває наша душа у вигляді туманних, неясних відчуттів, театр підносить нам у гучних словах і яскравих образах, сила яких вражає нас», – стверджував Йоганн Фрідріх Шиллер. І цьому підтвердженням стала вистава «Важко бути підлітком» у виконанні юних акторів театру-студії «Пролісок» (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Олег Натяжний) Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Прем'єра зазначеної вистави відбулася 3 березня у залі каталогів Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара в рамках проєкту «Дебют у Гончарівці».

Цей проєкт вже втретє вражає користувачів бібліотеки талантом юних обдарувань, які живуть і навчаються поруч з нами. Цього разу підлітки та молодь Херсонщини спостерігали за акторською грою однолітків, які словом та яскравими образами відкривали завісу внутрішнього стану сучасної молодої людини, з усіма її плюсами та мінусами.

Блискуча гра юних акторів Маргарити Сікози, Домініки Домбровської, Наталії Соколенко та інших змушувала замислитися над тими ситуаціями, тими викликами часу, які гнітять юні душі. Соціально значима вистава режисера Вадима Гнідаша (постановка Олега Натяжного) «Важко бути підлітком» оголила  роз'ятрений нерв почуттів і відчуттів, що призводять до протестної  поведінки юних осіб, які шукають себе серед залізобетонних джунглів і жорсткого світу дорослих. Деякі глядачі зі сльозами  на очах спостерігали за драмою, яка розгорталась на імпровізованій сцені в Гончарівці. Душа прагнула очищення, і в цьому допоміг театр. Адже театр, за словами Герцена, – «…найвища інстанція для вирішення життєдайних питань…».

І це наснажує, певно, ще не одну прем'єру провести саме тут, у рамках нового проєкту «Дебют у Гончарівці».

Олег Олексюк

Тронка. – 2021. – 25 березня. №12

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 2021222324
25262728293031