Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Акції, конкурси, програми

Меню розділу

Акції, конкурси, програми

Протягом 2009 року в бібліотеках Білозерського району проходив районний конкурс "Родинна майстерність" (підготовлений районною бібліотекою за сприяння райдержадміністрації), який завершився підбиттям підсумків в кінці року. На урочистому завершальному етапі була представлена виставка декоративно-ужиткового мистецтва цілих родин: вишивки, вироби з дерева, соломи, макраме, оригамі, бісероплетіння, різьбярство. Проведення таких заходів сприяють виявленню та розвиткові творчих здібностей земляків – майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.
Бібліотеки Новокаховської ЦБС взяли участь у конкурсі на кращий захід з народознавства. Заходи були різноманітні. Це і народознавчі свята "Новорічні свята та обряди в Україні", "Українська вишиванка", "Творці дивосвіту", "Нема переводу добрим звичаям народу"; уроки та години народознавства "І вкрились луки цвітом, вітаючись з літом", "Чарівний світ творів Марії Приймаченко", "Роде наш красний" та інші.
На виконання Указу Президента України від 12.04.2007 р. №297 "Про заходи щодо відзначення подій Української революції 1917-1921 років та вшанування пам’яті її учасників" та у зв’язку з проведенням Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проектів Каховська районна об’єднана бібліотека організувала участь у проекті одного користувача - Шевченка Вадима Григоровича, вчителя історії. Тема його роботи "Соборність України – від ідей до сьогодення".
Проект презентований у формі Power Point, зроблений в Інтернет-центрі районної бібліотеки і відправлений до Українського інституту національної пам’яті.
Протягом 2009 року в засобах масової інформації постійно друкувались матеріали про цікаві масові заходи, проведені бібліотеками Великоолександрівської ЦБС, інформація про обласні акції, районні конкурси, повідомлення про роботу клубу "Недільна світлиця", новинки літератури. За рік бібліотечна тематика знайшла своє відображення у 54 газетних матеріалах. Тому центральна бібліотека започаткувала пілотний міні-проект "В кожному номері районної газети – бібліотечний матеріал". І саме у 2009 році вийшло 49 номерів газети "Жайвір", в яких надруковано 51 матеріал.
Акумулюючи наявні краєзнавчі матеріали центральна бібліотека Великоолександрівської ЦБС започаткувала ряд власних проектів:
- створення презентаційного диску "Відкрий для себе Великоолександрівщину";
- видання буклетів "Велика Олександрівка моя", "Стрімка течія Інгулець-ріки", "Пам’ятники степового лісорозведення" із серії "Великоолександрівщина туристична";
- розробка туристичного маршруту "Великоолександрівщина запрошує гостей".

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031