Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Людина з інвалідністю та улюблена робота: міф чи реальність?

22.08.2019 09:52

Сучасний світ лякає своєю нестабільністю, мінливістю та швидкістю. Це особливо відчувається на ринку праці, коли вимоги до працівника змінюються майже кожного дня. Чи може на цьому непередбачуваному ринку знайти собі місце людина з інвалідністю? Відшукати відповідь на це запитання спробували учасники семінару «Техніка пошуку роботи», який відбувся 19 серпня на базі Херсонського міського центру зайнятості.

Присутні ознайомилися з основними тенденціями сучасного ринку праці. Популярність дистанційної роботи, глобалізація робочої сили, трансформовані вимоги роботодавців до потенційних працівників – усі ці фактори наглядно продемонстрували учасникам семінару, що сьогодні людині з інвалідністю знайти заняття, яке б приносило матеріальне і моральне задоволення, набагато легше, ніж раніше.

Згідно експертної думки, уміння швидко навчатися та впроваджувати інновації у свою діяльність є однією з головних вимог, яка поступово буде витісняти «червоні дипломи» та «бездоганні трудові». Цю думку підтверджує перелік компетенцій «2020», представлений на Міжнародному економічному форумі в Давосі ще у 2016 році.

Практична частина семінару складалася з вправи, яка навчала людей з інвалідністю побудувати власну покрокову стратегію пошуку роботи. Під час виконання цієї вправи всі учасники спробували визначити власну позицію на сучасному ринку праці, ознайомилися з основними інформаційними джерелами, в яких можна підшукати бажану вакансію.

Особлива увага була приділена сучасним інструментам пошуку роботи в Інтернеті. Крупні веб-портали роботи, соціальні мережі, біржі фрілансу – ось неповний перелік ресурсів, де можна знайти роботу до душі.

Як виявилося, багато гостей заходу до цього шукали роботу лише через Центр зайнятості та навіть не уявляли, що соціальні мережі можна використовувати для пошуку вакансій.

Сподіваємося, що отримана інформація дозволить людям з інвалідністю переглянути проблему зайнятості, побудувати ефективну індивідуальну стратегію пошуку роботи і вже найближчим часом отримати достойну винагороду.

Нагадаємо, семінар «Техніка пошуку роботи» проходив у рамках проекту «Шлях до успіху», який розпочався п’ять років тому завдяки партнерству Херсонського міського центру зайнятості та КЗ «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара» Херсонської обласної ради.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031