Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Корисні напої для здоров'я серця

02.03.2021

Вода
Від її нестачі можливе виникнення різних проблеми, зокрема збільшення ризику розвитку ішемічної хвороби серця та інших захворювань серцево-судинної системи. Справа в тому, що без води кров починає густіти, а це збільшує навантаження на серце і тим самим викликає проблеми зі здоров'ям.

Зелений і чорний чаї
Як відомо, у зеленому чаї дуже багато антиоксидантів, які є захисниками від запальних процесів. Також вони створюють перешкоди в утворенні вільних радикалів, запобігаючи розвитку онкологічних і серцево-судинних хвороб. Корисним напоєм можна назвати і чорний чай, адже він теж містить ці антиоксиданти.

Відвар шипшини
Споживання цього корисного напою допомагає покращити імунітет і укріпити стінки судин. Даний відвар захищає від атеросклерозу, посилює вироблення червоних кров'яних тілець і знижує артеріальний тиск. Але треба пам'ятати про протипоказання: його не можна вживати людям з ендокардитом і тромбофлебітом, а також при гастриті, підвищеній кислотності й виразці шлунка.

Червоне вино            
У червоному вині містяться кардіопротекторні з'єднання – ресвератрол, поліфенол, які зменшують рівень холестерину в крові та заважають утворенню тромбів. Крім того, вчені запевняють, що споживання такого напою в невеликій кількості здатне збільшити рівень «хорошого» холестерину.

Гранатовий сік
Гранатовий сік містить безліч антиоксидантів, що робить його вкрай корисним для здоров'я серця. Виявляється, цей напій перевершує за своєю користю навіть зелений чай і червоне вино. Також з його допомогою можна знизити артеріальний тиск, привести нерви до ладу, поліпшити кровообіг. Усе це в сукупності призводить серце у відмінний стан.
Також для серцево-судинної системи корисні виноградний, гарбузовий, томатний, журавлиний соки.

Компот із сухофруктів         
Сухофрукти теж дуже поліпшують роботу серця. Найефективнішими є курага і родзинки. Напій можна приготувати в будь-яку пору року, що робить його дуже доступним. Також є корисним компот з груш і яблук, бо він знижує артеріальний тиск, допомагає впоратися з депресією. Серце скаже вам «дякую», якщо ви вживатимете і напій з кураги, інжиру і чорносливу.

Кава
Кава є напоєм, який мало не рятує людські життя. Завдяки його споживанню можна знизити ризик розвитку інсульту та інфаркту на 20-40%. Але вчені не радять пити більше чотирьох чашок кави на день, інакше її споживання може обернутися проти здоров'я вашого серця.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031