Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Клуб настільних ігор в екоцентрі

10.01.2022 09:51

У новому році Центр екологічної інформації Гончарівки не залишає користувачів без подарунків! Ми раді повідомити про надзвичайно цікаве поповнення – у нас нарешті з’явилося 6 неймовірно захоплюючих екологічних настільних ігор!

Ще навесні співробітниці екоцентру взяли участь у конкурсі стартапів «Екомрія» від Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку». Ми стали одними з переможців, і в якості призу нам запропонували замовити 6 різноманітних екологічних настільних ігор для користувачів бібліотеки. Отже, на вас чекають такі ігри: «Keep cool!» («Не гарячкуй!»), «Кодові імена», «Зелене місто майбутнього», «Мережа життя», «Румі-куб» та «Еко-мемо». Вони – азартні, цікаві й під час гри змушують забути про все навколо…

Найскладнішою виявилася «Keep cool!», бо в процесі потрібно враховувати низку чинників, які впливають на кліматичну ситуацію в тій чи іншій групі країн. На початку гри один з учасників навмання витягає картку з назвою групи країн (ОПЕК, країни-члени ЄС, держави, які входили до складу СРСР тощо). Також хтось із гравців витягає спільне для цих країн завдання, яке необхідно виконати під кінець гри. Окрім цього, учасники по черзі тягнуть картки з тими чи іншими катастрофами або стихійними лихами, які вони повинні подолати своїми узгодженими діями. Бачимо, що гра розвиває стратегічне мислення та дає уявлення про глобальність екологічних проблем світу.

А от гра «Еко-мемо» навпаки – найлегша з-поміж усіх інших, які є в нашому арсеналі. Вона розрахована на дітей молодшої школи, розвиває пам’ять і вчить основним засадам сортування сміття. Гра трохи схожа на лото: її основа – це картки, які треба розкласти «сорочками» догори. Кожен гравець по черзі витягає 2 будь-які картки. Якщо вони різні, тоді учасник нічого не отримує, кладе їх на місце, перегорнувши «сорочками» вгору. Якщо ж вони однакові (наприклад, на двох картках зображено бананові шкірки, які позначають органічні відходи), тоді гравець виграє раунд й обирає символічний приз – іншу картку, на якій намальовано якийсь екологічний «подарунок» (еко-торбинка або ланч-бокс із переробленого пластику).

Однією із умов проєкту була співпраця екоцентру з Херсонською спеціальною ЗОШ-інтернатом І-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради. У цьому закладі навчається 102 дитини з порушеннями слуху. Книгозбірня збирається подарувати школі 2 екологічних гри: «Еко-мемо» для юних підопічних інтернату та «Мережу життя» для дітей старшого віку. Ігри ми завбачливо замовили у кількох екземплярах, щоб і користувачі Центру екологічної інформації мали змогу грати, і учні ЗОШ-інтернату без «настолок» не лишилися.

Тож запрошуємо усіх охочих долучитися до створення Клубу настільних ігор! Орієнтовно гратимемо раз на місяць, але у перспективі зустрічі можна буде проводити частіше.

Телефони для запису: (0552) 22-44-30; (099) 110-66-58.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031