Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Джон Грішем Інформатор

01.09.2023 14:53

«Джон Грішем – майстер своєї справи… Його історії розумні, добре продумані, а персонажі – неординарні та цікаві» – так відгукується про письменника Джона Грішема та про його творчість літературний критик Джонатан Ярдлі у виданні «The Washington Post». Нарешті і ми можемо ознайомитися з життям та творчістю американського письменника, повне ім’я якого Джон Рей Грішем.

Усі романи Джона Грішема засновані на реальних подіях із його юридичної практики. Не є виключенням і роман «Інформатор». В ньому автор розповідає про те як працюють юристи. Головні герої роману Лейсі Штольц та Г’юго Хетч працюють на Раду з судових правопорушень. Їх основна мета виводити на чисту воду продажних суддів. Працюючи над справою судді Клауді Макдовер, від невідомого інформатора вони отримують дані про дуже замкнуту банду, в яку чужинцю фактично неможливо потрапити, тому поліції про неї майже нічого невідомо. Банда займається наркоторгівлею, проституцією, не гребує вбивствами та хоче зайнятися ігровим бізнесом, а для цього потрібно знайти підходяще місце. Чому вони нічого не бояться та досі безкарні? Тому що всю цю нелегальну діяльність хтось прикриває. Під підозру підпадає нечистий на руку суддя. Розслідування триває.

У детективів виникає купа питань: хто такий цей інформатор, звідки йому все відомо та ін. Їх стає дедалі більше. Чи буде покаране зло в особі корумпованого судді та його кримінальних поплічників? І чи завжди судді, на яких лежить велика відповідальність бути чесними і непідкупними, залишаються такими, бо коли гроші й шикарне життя затьмарюють розум, то вже суддю потрібно притягати до відповідальності за зв’язки з кримінальним світом. Чи вдасться нарешті, не дивлячись на бюрократичні та законодавчі перепони, добитися справедливості? Про це читач дізнається разом з героями роману. Маємо надію, що все так і буде.


Про автора:

Народився він 8 лютого 1955 року у Джансборо (штат Арканзас, США). Відомий американський письменник є автором кримінальних романів, працює у жанрі юридичних трилерів. Його твори стали бестселерами за версією видання «New York Times».

Усі романи Джона Грішема засновані на реальних подіях із його юридичної практики. З дитинства Джон захоплювався читанням таких відомих авторів як Джон Стейнбек, Марк Твен, Чарльз Діккенс та Вільям Фолкнер, які надихнули його на заняття літературною діяльністю. Він навчався в університеті штату Міссісіпі, за спеціальністю «бухгалтерський облік», в подальшому – на юридичному факультеті.Ппісля завершення навчання працював правником в місті Саутгейвені. У 1983 році Дж. Грішем випробував себе у політичній діяльності, обирався до Палати представників штату Міссісіпі від Демократичної партії, на цій посаді пропрацював до 1990 року.

Літературну діяльність почав у 1984 році з написання роману «Час убивати», де висвітлював події скандального судового процесу про зґвалтування неповнолітньої дитини. Над цим романом він працює біля трьох років, але видавництва відмовляються видавати цю книгу, а коли зголошуються, роман виходить невеликим тиражем, і ця подія залишається непоміченою Але Джон не здавався і у 1987 році була опублікована друга книга «Фірма» і ця книга вже здобула популярність та стала бестселером. Відтоді Джон стає досить відомим і в нього з’являються перші поціновувачі творів. Роботу він не полишає і продовжує займатися юридичною практикою, але його твори набирають дедалі більшу популярність і Грішем вирішує залишити юридичну діяльність та присвятити життя письменництву



В80015
84(7США)
Ґ 85

Ґрішем Джон.

Інформатор: [роман]/ Джон Ґрішем ; пер. з англ. Маріанни Восков'юк ; [голов. ред. В. Александров] - Київ : КМ-БУКС, 2017. - Автор бетселерів New York Times. - 431 с., ISBN 978-617-7498-69-7

УДК: 821.111(73)'06-31-93=161.2

Календар подій

   1 2 3 4 5
67 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 1819
20212223242526
2728293031