Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

«Думати, як Білл Гейтс»

06.07.2021

«Бізнес – хороша гра: величезна конкуренція і мінімум правил.
А рахунок ведуть за допомогою грошей».
Білл Гейтс

Люди чимало говорять про те, що потрібно робити, аби бути успішним. Проте, багато в чому успіх залежить від самої людини, її характеру та емоційного інтелекту, тобто – здатності приділяти справі більше уваги та продуктивно планувати свій час. Ви будете ефективним день у день, коли думаєте і ді­єте, спираючись на основні риси, якими вирізня­лися лідери протягом багатьох століть. Саме цього вчить книга Деніела Сміта «Думати, як Білл Гейтс».

Далекоглядність, створення мети, впевненість –  риси, якими наповнена уся книга, як і сам Білл Гейтс. Ви познайомитеся з його особистістю, а також отримаєте відповіді на багато запитань: «Як досягти успіху?», «Як розвинути свої ділові якості?», «На що орієнтуватися, аби стати успішним?» тощо.

Деніел Сміт, автор бестселеру «Думати, як Білл Гейтс», ґрунтовно дає відповіді на ці питання і розкриває як життєвий шлях, так і кар`єрний рост, зміну поглядів і пріоритетів Гейтса. Деніел Сміт – британський письменник. Він написав понад тридцять книг на багатожанрові теми, охоплюючи науково-популярні та художні твори. Також він є редактором і дослідником документальної літератури. Деніел започаткував серію «Думати, як...», яка складається з 7 книг, що знайомлять нас з філософією життя успішних людей, їх винаходами та незамінним внеском в науку та життя суспільства.

В78829
334.72(73)(092)
С 50
Сміт Деніел.

Думати, як Білл Гейтс/ Д. Сміт; пер. М. Пухлій, голов. ред. А. Александров - Київ : КМ-БУКС, 2018. - Бібліогр.: с. [207]. - 206, [1] с., ISBN 978-966-948-088-0.
Місце зберігання: Сектор документів з економічних, технічних, природничих наук (1)

У  книзі «Думати, як Білл Гейтс» Сміт показав головні мотиви, погляди та рішення Білла Гейтса. Розкрив секрет того, як геній сучасності обігнав усіх конкурентів, подолав чимало перешкод і вистояв, незважаючи на усі обставини. Цілеспрямований, впевнений, ексцентричний та амбіціозний  – таким постає перед нами Білл Гейтс у книзі. Ви дізнаєтеся, як він прийшов до створення компанії «Microsoft», кого вважає взірцем для наслідування, який має характер і з чого все почалось.

Вільям Генрі Гейтс III – американський бізнесмен, інвестор, автор і засновник корпорації Microsoft. З 1995 року до 2017 року він був найбагатшою людиною у світі за версією журналу «Forbes».
Окрім цього,  Білл Гейтс разом зі своєю дружиною  Меліндою Френч поєднали три сімейні фонди та пожертвували акції, які коштували п’ять мільярдів доларів, аби створити благодійну організацію. Як сказав сам Білл Гейтс: «Наші цілі спрямовані на допомогу найбіднішим та вдосконалення освіти. Половину своїх коштів ми витрачаємо на охорону здоров’я у світі». Фонд Гейтсів у 2013 році визнали найбагатшим у світі. Білл також не забував про освітні заклади та здійснював особисті пожертвування. У 2009 році їхній сімейний фонд впровадив установлення Інтернету в тисячі бібліотеках України у межах програми «Бібліоміст», не стала виключенням й  наша книгозбірня.

Книга «Думати, як Білл Гейтс» насичена багатьма порадами та секретами успіху видатного мільярдера.  Серед яких можна виділити такі:

1. Знайдіть своє справжнє покликання.
«Мені неабияк пощастило відкрити в юності те, що мені дуже сподобалося, що мене зачарувало і чарує й досі», – сказав Білл Гейтс у «Industry Week» у 1996 році.
А й справді дуже важливо, щоб те, чим ми займаємося, приносило нам задоволення. Коли виконуєш улюблену роботу, ти постійно прагнеш до професійного зросту, пізнання чогось нового та удосконалення власних знань та навичок. Якщо, зрештою, ви обрали справу правильно, то робота проходить легко та вмотивовано. Ви завжди натхненно працюєте та досягаєте успіху.

2. Знайдіть собі бойових товаришів.
«Я не навчаю, але навчаюся. І чи не найбільше в моїй роботі мені подобається оточення – люди, які теж обожнюють навчатися», – зазначав Гейтс у книзі «Шлях попереду».
Працювати приємніше та ефективніше в оточенні однодумців. Серед людей, чиї навички доповнюють власні, бо творчий потенціал вищий у компанії людей, аніж поодинці. Навіть якщо у колективі з’являються розбіжності у поглядах, це може призвести до нової блискучої ідеї.

3. Залучайте до роботи найкращих.
На цю тему Білл Гейтс висловився так: «Ми дуже стараємося набирати розумних людей, тож сподіваюся, що вам комфортно працювати з іншими розумними людьми…»
Намагайтеся заповнити своє близьке оточення людьми, які поділяють ваші погляди, здатні на конструктивну критику, дискусію та отримуйте користь з їх конкретних якостей. Ви та ваші колеги маєте бути наповнені безмежним потенціалом, шаленою енергією та жагою до перемог.

4. Насмілюйтеся мріяти.
«Наш девіз від самого початку був таким: “Комп’ютер на кожному столі та в кожній оселі”», – зазначив в одному з виступів Вільям Генрі Гейтс.
Усі люди мріють, хтось більше, хтось менше. Часто соціум досить критично ставиться до мрій інших. Проте, Білл Гейтс рекомендує слухати своє серце та інтуїцію. Він не боявся мріяти і в результаті зміг досягнути  тих вершин, про які більшість навіть не замислюється.

5. Новаторство, новаторство, новаторство.
«Ми кажемо людям: якщо із жодної з їхніх ідей ніхто не сміється – вони, мабуть, мислять недостатньо творчо», – сказав бізнесмен в одному зі своїх інтерв’ю для газети «The New York Times».
Новаторство – одна зі складових успіху. Новатор прискорює рух до щасливого майбутнього. Рухайтесь далі навіть тоді, коли хочеться все покинути. Не зважайте на невдачі та нерозуміння оточення. Ви розширите межі своїх можливостей, коли припините будувати навколо себе рамки.

6. Навчайтеся на помилках.
«Найменш задоволені клієнти є для вас основним джерелом нових знань», – написав Білл у власній книзі «Бізнес зі швидкістю думки».
Усі люди помиляються, але лише деякі отримують із цього цінний урок та досвід. Замисліться і дайте відповідь на питання: «Що саме стало причиною помилки»? Та якщо ви зміните свій погляд щодо цієї ситуації та пошукаєте нові рішення проблеми, то все обов’язково зміниться на краще. І не потрібно боятися помилок, інакше ви ніколи не досягнете поставлених цілей!

7. Знаходьте час на перезавантаження.
«Коли мені було двадцять із гаком, я ніколи не брав вихідних. Ніколи», – якось поділився відомий філантроп.
Надмірна завантаженість працею призводить до вигорання. Люди, що зациклюються лише на роботі, взагалі не думають про особистісний розвиток та способи досягти бажаного. Зазвичай саме під час комунікації, відпустки чи при занятті хобі в голову приходять неймовірні ідеї. Саме тому дуже важливо час від часу відволікатися від своїх обов’язків на те, що принесе вам задоволення. Постійне перенавантаження та відсутність відпочинку знижує рівень продуктивності трудоголіків. Тільки та людина, що вміє гарно відпочивати, досягає високих результатів у роботі.

8. Прийми свого внутрішнього ґіка.
«Якщо “задротство” означає здатність годинами, до пізньої ночі, залюбки порпатися в комп’ютері, то ця характеристика мені підходить, і я не думаю, що в ній є щось зневажливе», – поділився бізнесмен.
В усіх нас є таланти, потрібно лише прийняти їх, розвивати та використовувати собі на користь. Розвивайтесь та удосконалюйтесь. Завдяки хобі людина може втілити всі свої таланти, мрії та плани у повній мірі.

9. Віддавайте дещицю.

Білл Гейтс наголосив: «Я вважаю, що велике багатство супроводжується великими обов’язками – обов’язком ділитися суспільством, обов’язком зрозуміти, що найкраще застосовувати ці ресурси для допомоги найбільш нужденним». Благодійність – це справа не лише багатіїв. Насправді, коли мова заходить про пожертвування, більшість одразу думають про величезні суми, але це не тільки фінансова допомога. «Витрачати гроші з розумом так само складно, як і заробляти їх», – стверджує філантроп.

10. Стежте за конкурентами.
Білл Гейтс одного разу поділився: «Не має значення, йдеться про Google, Apple чи безкоштовне ПЗ – ми маємо фантастичних конкурентів, і вони не дають нам розслабитися».
Значну роль у розвитку займає конкуренція, через те, що містить у собі стимули прогресу. Вона дозволяє відстоювати свої інтереси й переконання. Її перевага є у бізнесі, по-перше, це ріст ефективності та якості, по-друге, зниження цін. Як результат, маємо задоволених клієнтів. Конкуруючи, ви прогресуєте.

Отже, якщо ви тільки починаєте реалізовувати себе в бізнесі, або шукаєте мотивацію, аби покращити фінансове становище і підняти рівень власного життя, то книга Деніеля Сміта написана саме для вас. Як зазначалося, вона побудована на становленні Білла Гейтса від молодого амбітного комп’ютерника до гуру бізнесу. Можна сказати, що це невеликий екскурс у життя Гейтса, а також інструкція, яка допоможе в побудові власної імперії. Книга вмотивує вас на нові звершення, а конкретні поради допоможуть вистояти серед великої конкуренції. Видання чекає на свого читача у відділі обслуговування користувачів нашій книгозбірні (IV поверх).

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 29 3031