Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

У бібліотеці відбулася презентація наукового видання Віктора Гавриленка «Калейдоскоп асканійської природи»

10.02.2021 19:00

Бібліотека є простором для інтелектуального спілкування, знайомства з цікавими людьми, презентацій нових творів та видань. Ось і 10-го лютого у гостинній Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара відбулася зустріч із дивовижною людиною, неперевершеним  професіоналом своєї справи, митцем, вченим-екологом, заслуженим природоохоронцем України, автором понад 260 наукових праць, директором  Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Фрідріха Фальц-Фейна – Віктором Гавриленком.  

З нагоди 100-річчя від дня заснування державного степового заповідника «Асканія-Нова» (нині – Біосферний заповідник «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України)  Віктор Гавриленко презентував херсонській громаді яскраву книгу «Калейдоскоп асканійської природи». Це наукове видання методом фотографічної фіксації представляє помісячний перебіг процесів і явищ у природних степових та штучно створених екосистемах заповідника. Кожна світлина, кожна сторінка – це унікальний момент потаємного життя дикої природи.

До речі, святкування сторічного ювілею заповідника було затверджено на державному рівні, тому на зустріч з автором завітали й представники влади. Так, Бутрій Дмитро Стефанович – перший заступник голови обласної державної адміністрації з питань розвитку економіки, сільського господарства, зрошення та фінансів – наголосив, що такі унікальні місця, як Асканія-Нова, потребують пильної уваги і захисту. А також зазначив, що такі наукові видання, як «Калейдоскоп асканійської природи», вкрай необхідні для популяризації заповідника. 

Не оминув увагою презентацію директор Департаменту реалізації гуманітарної політики обласної державної адміністрації Лінецький Михайло Валерійович, адже підтримка спеціалізованих видань, які популяризують унікальні місця регіону, є пріоритетним напрямом діяльності Департаменту.

Презентацію доповнювала велична фотоекспозиція «Збережена заповідна природа асканійської оази». Віктор Гавриленко – автор фотоекспозиції, і під час презентації він для усіх присутніх зробив невеличку екскурсію, розповівши про особливості кожної світлини.

Вихід видання був би не можливий без допомоги людей, які розуміють цінність друкованої книги й її важливість для наступних поколінь. Тому на презентації був присутній також і видавець – Головко Олег Павлович –  директор видавництва «Олді+», який розповів про процес створення цієї книги та зазначив, що працювати над нею було справжнім задоволенням.

Закінчилася презентація теплою автограф-сесію та неформальним спілкуванням.

Нам особливо приємно повідомити, що сьогодні Віктор Семенович Гавриленко приєднався до ГО «Херсонське обласне бібліотечне товариство», ставши його почесним членом.

Сподіваємося, що такі яскраві зустрічі з унікальною людиною стануть постійною доброю традицією книгозбірні.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031