Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Від укладача

Меню розділу

ВІД УКЛАДАЧА

Інтеграція України в світове співтовариство як рівноправного партнера потребує кардинального реформування владного механізму з переглядом принципів, насамперед, у сфері правотворення та правозастосування.
Нині у вітчизняній юридичній науці проходять інтенсивні якісні перетворення, які обумовлені зміною характеру соціальних відносин в Україні. Зміни в Україні знаходять свій вияв в розвитку законодавства на якісно нових принципах соціальної справедливості, розширенні сфери застосування права та його реалізації.
За допомогою електронної мережі Інтернет можна вирішувати як професійні, так і особисті завдання з правових питань. Інтернет дає змогу бути в курсі розгляду законопроектів органами влади,  знаходити розгляд справ певної категорії на рівні регіону, обговорювати свої правові позиції з колегами та ін.
Сьогодні існує велике різноманіття юридичних сайтів як вітчизняного, так і іноземного походження. В даному покажчику представлені найбільш відомі юридичні сайти України.
Слід пам'ятати, що веб-адреси можуть змінюватися, або перестають існувати. Представлені на сайті документи не завжди відповідають друкарським, а деякі електронні видання не мають друкарських аналогів.
Матеріал у покажчику систематизовано в п’ятьох  частинах.
До частини "Органи державної влади  і управління України" увійшли сайти Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів та ін. Друга частина – "Інформаційно-юридичні сайти" - містить інформацію з правових питань. Третя - "Юридична наука на сторінках Інтернет" - висвітлює стан та перспективи розвитку юридичної науки в Україні. Адреси сайтів юридичних та адвокатських компаній, які надають віртуальні послуги в Інтернет, зібрані в частині "Юридичні послуги в Інтернет".
Для студентів і викладачів буде цікавою частина "На допомогу вивчаючим правові науки", де можна знайти в електронному вигляді підручники, монографії, тексти дисертацій.
Рекомендаційний вебліографічний  покажчик адресований правознавцям, викладачам, студентам, вивчаючим юридичні науки, а також всім, хто вирішує свої правові справи за допомогою Інтернет.
Підбір матеріалу до покажчика закінчено у грудні 2010 року.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031