Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Техніка, яка завжди допоможе

15.10.2021 15:22

Сучасні технології здатні відкрити нові перспективи для людей із проблемами зорового сприйняття, урізноманітніти їх доступ до інформації. Спеціальна техніка та спеціалізоване програмне забезпечення розширюють горизонти для розвитку людей із вадами зору, зокрема і професійного, відкривають можливості для отримання нових знань.

Але ж не секрет, що речі, які були створені з якоюсь певною спеціалізованою метою, часом набувають більш широкого використання. Саме така доля спіткала наявні в Гончарівці електронні збільшувачі «Optelec ClearView». Електронні збільшувачі, або електронні лупи, – компактні пристрої з камерою і екраном, які дозволяють побачити збільшене зображення в різних режимах.

Серед переваг цих приладів найбільше виділяють наступні:

  • Відмінне зображення
    • Від часу випуску першого збільшувача були зроблені значні досягнення у функціональності пристроїв і чіткості зображення. На початку свого існування настільні збільшувачі мали дуже зернисте зображення, а зараз ми можемо запропонувати вам досить чітке – навіть за умови найвищих рівнів збільшення. Пристрій має декілька режимів зображення: повно-кольорове, чорно-біле, позитивне та негативне. Можна також керувати контрастністю.
  • Зручне використання
    • Ковзаюча платформа для читання допомогає нам мінімально рухати сам документ. Це зручно, коли маємо справу з важкими газетами. Також у користувача є можливість дуже легко зафіксувати прилад у необхідному положенні, тому ви не втратите потрібну інформацію.
  • Просте керування
    • Елементи керування розроблялися так, щоб бути максимально зручними та простими. У прилада є всього декілька кнопок: переключення режиму, збільшення та зменшення зображення, регулювання контрастності.

Але не лише для людей із вадами зору корисні ці прилади. Електронні збільшувачі поступово стають невід'ємною частиною будь-якого технологічного або ремонтного процесу. Воно й зрозуміло, адже з їх допомогою істотно полегшується процес ідентифікації дефектів, пошкоджень і відколів, які неозброєним оком майже неможливо помітити.

Для тих, хто займається ремонтом мобільних телефонів, планшетів та іншої електроніки, «Optelec ClearView» може стати незамінним приладом. Адже вироби, що підлягають ремонту, далеко не завжди бувають плоскими, а крім них потрібно примудритися розмістити під об'єктивом і паяльну лампу або інший інструмент. Чималою перевагою приладу є те, що збільшувач дає пряме, а не перевернуте збільшене зображення, тому користувачеві не доведеться подумки перевертати картинку. Крім того, прилад містить яскраву підсвітку. Завдяки цьому досягається висока якість картинки і природне перенесення кольорів, а довгий фокус дозволяє працювати навіть із великими та об'ємними виробами.

При роботі на електронному збільшувачі краще видно просторові рухи та об'єм, а зручний для роботи дизайн суттєво зменшує навантаження на шию і очі.

Впевнені, ми вас переконали, і ви теж захочете скористатися досягненнями новітньої техніки, стаціонарними або ручними збільшувачами. Такі збільшувачі знаходяться в Центрі для людей з особливими потребами та в секторі періодичних видань відділу обслуговування користувачів (І та ІV поверхи книгозбірні). 

Приходьте до Гончарівки, і ми радо вам допоможемо.

Нагадуємо: відвідування бібліотеки можливе за наявності документа про повну вакцинацію від COVID-19.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031