Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Мультикультурний центр з видом на Дніпро

22.07.2021 14:22

Першочергове призначення бібліотеки – це, звісно, надавати користувачам доступ до книжок, періодичних видань та й взагалі до будь-якої друкованої або цифрової інформації, якою володіє книгозбірня. Але сьогодні Гончарівка – це ще й мультифункціональний публічний простір, який трансформується під потреби користувачів. Митці, громадські діячі, освітяни та науковці просто не могли не помітити, що наша книгозбірня володіє всіма необхідними ресурсами для проведення презентацій, автограф-сесій, виставок, конкурсів, форумів, конференцій, майстер-класів...

Ще здалеку будівля у стилі модерн привертає увагу, у просторих залах та кабінетах Гончарівки приємно перебувати, усі відділи та центри оснащені сучасною офісною технікою, приладами для занять творчістю і навіть розумними іграшками! Тому в Гончарівці проходить дуже багато різноманітних заходів, їх кількість тільки зростає.

У Центрі екологічної інформації загалом відбуваються заходи, які пов’язані з природою та збереженням довкілля. Але ми радо запрошуємо до себе і людей творчих професій, психологів та тренерів проводити тут свої заняття. На днях ми приймали кемп креативу «Among us». Заняття проводили дитячі коучі – Ганна Набільська та Тетяна Мазанко. З ними була група дітей молодшого шкільного віку. Заняття проходили дуже цікаво, були насичені творчими завданнями та іграми. Спочатку учасники, ставши в коло, виконували різні ігрові завдання на кмітливість, тренування пам’яті, розвиток креативності та подолання сором’язливості. Потім пані Ганна та пані Тетяна вчили присутніх вигадувати історії, де повинні бути головний герой або героїня, другорядні персонажі, а також початок, розвиток подій та розв’язка. Тобто діти вперше в житті свідомо підійшли до створення сценарію, який вони повинні були записати. Коли історії були готові, аби трохи перепочити, для гостей провели екскурсію бібліотекою. Вони відвідали Центр для людей з особливими потребами, де дізналися, що таке шрифт Брайля і як, завдяки йому, можна читати книжки та записувати текст.
У Центрі екологічної інформації наші гості не могли відірвати поглядів від виставки екологічних альтернатив! В рамках проєкту «Літо в бібліотеці» Центр проводить екологічні уроки. Тут наші юні відвідувачі вперше побачили мочалку з люфи та дізналися, що нею можна користуватися замість звичних нам губок для миття посуду. Адже звичайні паралонові засоби для миття посуду дуже шкідливі для довкілля. Розкладатися на сміттєзвалищі вони будуть близько 200 років. Птахи плутають їх з їжею та гинуть, проковтнувши таку «здобич». Також присутнім дуже сподобалися паперові олівці, адже, щоб їх виготовити, не довелося рубати дерева: замість дерев’яної частини виробники використали макулатуру! За таким же принципом було виготовлено й кулькові ручки, їх корпус зроблено не з пластику, а з... паперу! Після «екологічної» паузи гості Гончарівки приступили до креативу: з історій, які вони вже вигадали, тренерки запропонували зробити комікс. Насправді робити комікси не так вже й легко, адже потрібно і малювати, і вигадувати репліки персонажів, але, попри складність завдання, всі впоралися. Після насиченого заняття разом із тренерками вирушили на пікнік біля бібліотеки, в Парку Слави, щоб відпочити у затінку.
Такі заняття дуже корисні для наших дітей! Адже завдання дорослих – розкрити творчий потенціал кожної маленької особистості, допомогти знайти свій талант, підтримати на шляху розвитку! Ганна Набільська та Тетяна Мазанко проводять заняття тричі на тиждень. З реакцій їх учасників видно, що вони залюбки відвідують кемп креативу!

Наша книгозбірня гостинно відкриває двері для всіх бажаючих. Завітайте до нас та на власні очі переконайтеся, що Гончарівка – це простір подій, місце зустрічей, навчання та натхнення.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 2021222324
25262728293031