Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

"Просто живу" Вечір експромту Миколи Братана

Цей матеріал є англійською мовою

19.12.2006
Традиційно, 19 грудня - в День Святого Миколая читацька аудиторія обласної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара щорічно зустрічається з М.І.Братаном. "Просто живу" Вечір експромту Миколи БратанаВідомий український поет, письменник, драматург, Лауреат літературної премії імені Андрія Малишка, заслужений діяч мистецтв України, автор понад 60-ти книг віршів, художньої прози, драматичних творів, численних літературно-критичних статей народився саме в цей день .
Присутні шанувальники творчості М.Братана (поети. письменники, артисти, члени клубу "Ліра", студенти Херсонських ВУЗів та коледжів) слухали і говорили про експромти, знайомилися з їх героям и, дізнавалися про історію їх створення.
В творчому доробку письменника є чотири книги експромтів і карбувалися вони, як вказує Л.Куліш не за письмовим столом, а як і належить експромтові, писалися без підготовки, в дорозі, поїздах, літаках. Присутні мали змогу почути найновіший експромт з уст автора, який з'явився протягом вечора.
Іменинника привітали: голова обласної ради В.А.Демьохін, ректор технічного університету Ю.Бардачов, декан аграрного університету В.І.Голубенко, генеральний директор обласної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара, заслужений працівник культури України Н.І.Коротун, народний художник України В.Г.Чуприна.
Герої експромтів, а це художники, поети, співаки, музиканти, артисти щиро вітали поета і залюбки дарували чарівні миті своєї творчості.
На вечорі звучали пісні на вірші М.Братана у виконанні заслужених артистів України В.Гурби, Х.Ширінського, Н.Лелеко, солістки обласної філармонії, лауреата міжнародного конкурсу вокалістів І.Довгополої, солістки С.Піщевської. Артист обласної філармонії Л.Солецький яскраво читав експромти з різних книжок.
Експромтом прозвучала сцена із твору М.Братана у виконанні режисера Обласного музично-драматичного, академічного театру ім. М.Куліша О.Натяжного та заслуженої артистки України В.Дронової.
В рамках вечора були вручені літературні премії імені Миколи Куліша (в Херсоні такі премії вручаються втретє) письменникам Олександру Бутузову та Анатолію Марущаку.
А загалом, вечір затронув душі людей, присутні відчули "блиск розуму" автора, як писав О.Гончар. Сам Микола Іванович стверджує, що експромти - це всерйоз і надовго.

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031