Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Навчаємось і розважаємось: у Гончарівці стартував новий інклюзивний проєкт

28.08.2021 18:39

28 серпня актори інклюзивного театру при бібліотеці «Звичайна роль – особливий актор» стали учасниками нового креативного проєкту «Інклюзивна креативна студія “Пізнай мене через творчість”», який розпочався з двох цікавих заходів: майстер-класу по роботі з відеокамерою та уроку з акторської майстерності у кадрі.

Завдяки підтримці Управління патрульної поліції в Херсонській області та особисто начальника УПП в Херсонській області, капітана Костянтина Дронгаля та керівництва історико-культурного комплексу «Зелені хутори Таврії», зокрема Олександра Долинка, особливим акторам пощастило опанувати мистецтво працювати в кадрі та спробувати себе у ролі відеооператора в реальних декораціях, на мальовничих майданчиках  «Зелених хуторів».

Для роботи був взятий вже знайомий особливим акторам сюжет вистави «Півень-хвалько», яку, до речі, вже 8-го вересня колектив представить на Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії». Досвідчений режисер, заслужений діяч мистецтв Ірина Корольова розповіла учасникам про особливості роботи у кадрі та допомогла акторам «перебудувати» свою гру з урахуванням загальних та крупних планів. На відміну від звичайної репетиції вистави, працювати над кожною сценою акторам довелося по кілька разів.

В цей же час відеооператор Микола Дуднік розповів іншим учасникам про механізм роботи відеокамери та показав, як треба налаштовувати об’єктив, виставляти світло, керувати камерою. Після цього всі бажаючі мали змогу спробувати самостійно познімати своє кіно.

Після закінчення майстер-класів для акторів інклюзивного колективу  екскурсоводи комплексу провели екскурсію, під час якої діти дізналися про хитрощі роботи коваля, познайомилися з ляльками-мотанками, скуштували справжній квас та спробували на собі справжні козацькі розваги.

Нагадуємо, що реалізація проєкту «Інклюзивна креативна студія “Пізнай мене через творчість”» проходить завдяки підтримці Українського культурного фонду.

Календар подій

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 161718192021
22232425262728
2930