Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

«Медичне право» для медичних працівників

24.10.2019 10:17

Важливою складовою роботи фахівців у галузі охорони здоров‘я є обізнаність у медичному праві, адже на кожному з них лежить велика відповідальність за життя людини.

Нещодавно з метою підвищення правової культури працівників медичної сфери у книгозбірні пройшов День інформації для медичних працівників міста на тему «Медичне право». Зустріч відбулася за сприяння ініціативної групи «Medical Campus».

Були запрошені спікери: заступник керівника апарату Херсонського міського суду Херсонської області Михайло Вишневський; заступник начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Тетяна Бурдюг; заступник начальника відділу Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Володимир Куценко.

Вони висвітили особливості медичного права, його роль і місце в системі правової і медичної науки та практики. З позицій сьогодення обговорювалися основні питання у сфері юридичної регламентації медичної діяльності, які мають знати всі медики, зокрема: їхні права; як не допускати помилок, що призводять до судових позовів; яким чином вберегти свою честь і професійну репутацію.

Під час заходу гості бібліотеки дізнались про юридичну відповідальність медичних працівників за професійно-посадові правопорушення. Важливою для медиків виявилась проблема правового регулювання надання медичної допомоги та медичного втручання, а саме – питання відшкодування збитків за ненадання або неякісне надання медичних послуг. Інформативним для слухачів був також розділ юридичного регулювання трудової діяльності фахівців галузі охорони здоров’я. 

Присутні висловили свої сподівання на подальші зустрічі у форматі юридичних консультацій та днів інформації.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 29 3031