Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Інформ-досьє «Смак Херсонщини»

30.10.2020 09:49

Незвичайний день інформації під назвою «Смак Херсонщини» відбувся в бібліотеці для студентів IV курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Херсонського державного університету.

Перш за все, учасники ознайомилися з добіркою фахових навчальних та наукових видань у відділі обслуговування. А також позмагалися у креативності, пропонуючи варіанти використання технічних цікавинок майданчику «Maker Space» у створенні авторського інтер’єру готелю чи ресторану.

Під час знайомства з відділом краєзнавства студенти довідалися багато цікавих фактів, а також мали змогу погортати старовинні газети, в яких і розміщували свою рекламу готелі та ресторани Херсона понад 100 років тому. Майбутні фахівці з’ясували: де знаходиться будівля першого готелю в нашому місті; за якими критеріями вибагливі херсонці обирали ресторан для відвідування; скільки заробляли офіціанти тих часів і які тортури повинні були терпіти від гостей; як креативно рекламував свої вина князь Трубецький, у якому готелі відбулась знаменита операція «Goten Morgen та як відучила свого чоловіка від зрад херсонка Мітрода Мишеловкіна.

А співробітники Регіонального інформаційного центру книгозбірні запросили студентів на презентацію сучасного таврійського «смачного» інформ-досьє. Гості поділилися своїми вподобаннями щодо смаколиків, які символізують наш край, а також дізналися про розмаїття притаманних саме Херсонщині гастрономічних символів, які стали справжніми брендами. Наприклад, географічне зазначення «Херсонський кавун», бекмес (кавуновий мед), «Українські в`ялені томати», вина Трубецького, марочні коньяки «Таврія», «Білозерські вина», «Херсон. Вінтажна кухня», «Дорога смаку і вина Херсонщини» і ще безліч саме таврійських смаків. Багаторічна співпраця бібліотеки ім. Олеся Гончара з даними гастропроєктами в інформаційному полі започатковує і нові оригінальні проєкти, наприклад, «Конвівіум «Гончарівка» (Slow-Food). Про все це студенти із задоволенням дізналися, а наприкінці заходу склали своє авторське меню крафтових страв Херсонщини.

Ми впевнені, що знання, отримані з інформ-досьє, стануть молоді в нагоді у подальшому навчанні та професійній діяльності!

Бажаєте відкрити для себе новий «Смак Херсонщини»? Телефонуйте: (0552) 26-16-86.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031