Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Гончарівка долучилася до відзначення Дня захисника України

22.10.2019 14:57

Є у світі країни, які живуть, як-то кажуть, ніби у Бога за пазухою: розміреним тихим життям, сповненим сонячних променів, щастя та веселощів. Є країни, які хапнули лиха, але швидко від нього відійшли і будують та будуються, маючи міцний фундамент. А є країни, які все життя від початку свого існування до наших днів продовжують непримиренну боротьбу за своє існування.

Наша Батьківщина – одна з них. Чому так, власне, сталося? Це питання складне та багатогранне. Просто так розпорядилася доля, щоб нашим сусідом стала спочатку Золота Орда, яка не могла жити без війн та випалюючих все на своєму шляху військових походів. А потім – Росія з її одвічно хижими намірами володіти усім світом, нехтуючи щастям та добробутом – як власних громадян, так і народів тих країн, які потрапляли в її жорна…

Тому так склалося наше життя, що ми повинні вічно захищати себе від постійних нападів сусідів, жити в режимі боротьби за свою волю, незалежність та гідність. Ця боротьба триває і зараз на сході нашої держави, де військові зі зброєю в руках протидіють агресії Російської Федерації.

Так сталося, що наша боротьба породила особливий день у календарі. Саме  цей день Україна відзначає святами трьох поколінь своїх воїнів – День козацтва, День створення УПА (Української повстанської армії) та День захисника України.

«Сила нескорених» – під таким гаслом українці вперше відсвяткували День захисника України у 2015 році. Тоді силу нескорених продемонстрували українські герої, які відстоюють незалежність та суверенітет нашої держави у війні з російським агресором. Сьогодні захист Вітчизни став справою всіх українців, тому День захисника України є дійсно всенародним святом.  

Цього року Гончарівка нестандартно долучилася до відзначення свята. Разом із творчим колективом Палацу молоді та студентів і Центром допомоги учасникам АТО співробітник бібліотеки Костянтин Капошилін завітав до військового полігону «Широкий лан». Там для українських військових був організований святковий концерт. Також Центр допомоги учасникам АТО та Костянтин Капошилін надавали юридичні консультації щодо правового та соціального захисту військовослужбовців і членів їх родин. Після проведення заходу гості, які завітали до воїнів, мали можливість поспілкуватися з ними, висловити їм свою підтримку та щирі слова вдячності, а також скуштувати страви справжньої польової кухні.

Славетні козаки, добровольці Української повстанської армії та українські військові, що дали відсіч російській агресії у вересні 2014 року та продовжують протистояти їй і понині, наче могутній Прометей на своїх плечах, тримають нашу державність – з давніх-давен до сьогоднішнього дня. Наш обов’язок – підставити й своє плече захисникам у будь-який час.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031