Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

Юрій Гусєв прозвітував про 100 днів своєї роботи

Строк перебування Юрія Гусєва на посаді голови Херсонської облдержадміністрації сягнув 100 днів. Сьогодні очільник області прозвітував про перші результати своєї роботи та його команди під час неформального спілкування з представниками ЗМІ та громадськістю Херсонщини у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

«За 100 днів нам вдалось зробити чимало. Основна мета, яку я перед собою поставив, – зробити Херсонщину кращим регіоном України», – наголосив голова облдержадміністрації.

Під час перегляду відеопрезентації присутні дізналися про досягнення команди Юрія Гусєва у різних галузях та реалізацію в області важливих проектів. Окремо очільник Херсонщини зупинився на таких: будівництво тимчасових споруд КПВВ «Каланчак» і «Чонгар», передача в концесію Херсонського морського торговельного порту,  покращення послуг у медичній, соціальній, освітній сферах, туризмі, питаннях діджиталізації та зрошення.

Крім того, команда голови облдержадміністрації доклала зусиль для налагодження роботи першого вагового комплексу та запуску ще двох в області. Наразі їх працює три. Протягом року нараховано плату за проїзд великогабаритних транспортних засобів обсягом понад 140 тисяч євро. Для порівняння, минулого року за цей період було нараховано лише 85 тисяч євро.

Протягом 100 днів роботи Юрій Гусєв ініціював проведення на Херсонщині першого в Україні «First Ukrainian Gambling Forum», здійснення ряду важливих переговорів, підписання меморандумів, угод, завдяки яким, зокрема, авіакомпанія Ryanair оголосила про запуск рейсів з Херсона до Кракова та Відня. Перші рейси будуть вже у грудні 2019 року. AT «Укрзалізниця» до кінця поточного року запустить ще один швидкісний потяг Інтерсіті «Київ‑Херсон», який матиме два денних рейси, а також один додатковий нічний потяг.

До речі, одну із важливих Угод «Про підготовку фінансування для проекту розвитку регіональних доріг у Херсонській області» було укладено між головою облдержадміністрації Юрієм Гусєвим та керуючим директором ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Маттео Патроне.

Підписання документу відбулось у Маріуполі під час Першого інвестиційного форуму «RE: think Invest in Ukraine», ініційованого президентом України.

Також у рамках Форуму очільник Херсонщини представив регіональні стратегічні проекти з розвитку нашої області, серед яких концесія ДП «Херсонський морський торговельний порт», відновлення масштабної системи іригації в Херсонській області у рамках проекту «Система інноваційного зрошення», яке підвищить врожайність сільськогосподарських земель у 2-3 рази та зупинить процес опустелювання в регіоні. Детальніше про роботу голови облдержадміністрації Юрія Гусєва та досягнення його команди можна ознайомитись на офіційному Youtube-каналі.

Прес-служба ХОДА

Херсонський вісник. – жовтень 2019 р. – № 26.

Calendar

     1 23
4 5 6 7 8910
11 12 13 14 151617
181920 21 222324
25 26 27 28293031