
Здорове харчування: практичні рекомендації
613.2
Т 31
Т 31
Тележенко Любов Миколаївна.
      Здорове харчування: практичні рекомендації: монографія/ Л. М. Тележенко, Н. А. Дзюба, М. А. Кашкано; М-во освіти і науки України, Одес. нац. акад. харч. технологій
       - Херсон : Олді-плюс, 2018.  - Бібліогр.: с. 134-138. - Дод.: с. 139-196.  - 199 с., ISBN 978-966-289-227-7
      
      Кл. сл.: ВИДАННЯ ХЕРСОНЩИНИ
Предметні рубрики: Раціональне харчування
УДК: 613.2
        Аннотация библиотекаря:
У монографії доступно й послідовно розкрито фізіолого-гігієнічні основи та роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини, значення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин у харчуванні людини. Висвітлено наслідки нестачі та надлишку харчових речовин у раціонах, харчова та біологічна цінність продуктів, роль продуктів з функціональними властивостями.За допомогою сучасних методів досліджень розроблено раціональне меню для жителів сучасного міста з врахуванням сезонності, режиму харчування та добової потреби у нутріентах. Складено комплекси для здорового харчування, що можуть бути реалізовані на сучасному підприємстві ресторанного господарства або у кейтеринговій компанії.
