Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

«Наснажений степом» Василь Мелещенко відзначив своє 75-річчя у Гончарівці

This material is in Ukrainian

14.02.2022 14:09

У рамках проєкту «Гордість Херсонщини» в актовій залі бібліотеки 12 лютого відбулась творча зустріч із відомим тележурналістом і письменником, заслуженим працівником культури України Василем Михайловичем Мелещенком, творчий і життєвий шлях якого тісно пов'язаний з хліборобами смаглявої Таврії.

Цього ювілейного дня в Гончарівці було велелюдно. Якби не карантинні обмеження, певно, й вільних місць не залишилося б.

Директор Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської ОДА Віолета Царькова теплим привітальним словом та Грамотою Департаменту відзначила творчі звершення майстра слова, а знані фермери Леонід Кириченко, Анатолій Тендюк, Олексій Іванов та Микола Холупенко подарували ювілярові смаколики власного виробництва. Заслужений художник України Анатолій Биков подарував другові часточку степу, яка гомонить на картині митця. Фермер Олег Демченко, котрий один із перших в Україні відзначився успішним вирощуванням шафрану, прочитав у відеопривітанні свій авторський вірш, присвячений пану Василеві. Також із подарунками з малої Батьківщини долучився до привітань і начальник управління освіти, культури, туризму, молоді і спорту Бериславської міської ради Михайло Гончар. Друг і побратим Сергій Зуденков подякував Василеві Михайловичу за його активну громадянську позицію і твори, присвячені степовому селу Добропіллю. А заступник голови Херсонської обласної організації українського Товариства мисливців і рибалок Володимир Маловічко висловив вдячність знаному тележурналісту за чинну інформаційну підтримку десятитисячної громади мисливців краю. Голова Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України Валерій Долина окреслив неймовірну творчу вдачу винуватця свята, його креативність та нагадав про одвічну жагу до незалежності в журналістській діяльності, яку пан Василь успішно задовольняв, працюючи в обласній ТРК «Скіфія». Чимало добрих слів на адресу Василя Мелещенка додали колеги з телеканалу «Український Південь»: від імені очільника Лідії Григор’євої ювіляру вручено пам’ятну адресу та Почесну грамоту. Ректор Херсонської академії неперервної освіти, професор Анатолій Зубко подякував імениннику за активну участь у допомозі педагогам області в пізнанні сили художнього слова.

Звучали і вітальні вірші від побратимів по перу, і українські пісні у виконанні лауреатів всеукраїнських конкурсів вокалістів Івана Бурлаки, Антона Коломійця, Тетяни Дудкіної та народного вокального ансамблю «Берези» Херсонського обласного Палацу культури (художній керівник – Валентина Розум). Глядачі також почули відеопривітання від поета Бориса Каплана з Ізраїлю та від громадського діяча Андрія Яценка з Естонії, пораділи разом з ювіляром, почувши щиросердні слова від народного депутата України шести скликань, голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, заслуженого діяча мистецтв України Павла Мовчана. Присутні ознайомились із книжково-ілюстративною виставкою «Наснажений степом», підготовленою фахівцями краєзнавчого відділу Гончарівки.

Із радістю всі вслухалися в нову пісню генерального директора Групи компаній «Теплотехніка» Олександра Скорохода, написану ним на слова ювіляра та присвячену його дружній родині й безпосередньо онуці Василя Михайловича – Софійці.

Звучало і вагоме Слово ювіляра. Його твори нагадали нам і про тих особистостей, яких вже, на жаль, немає поруч із нами, і про тих, хто на ланах боротьби за урожай протидіє будь-яким викликам сучасності, і про тих, хто захищає Незалежність рідної України і дбає про утвердження родинної мови на теренах українських земель.

Загалом захід відбувся у теплій, по-сімейному затишній атмосфері. Тож третій сезон унікального проєкту «Гордість Херсонщини» стартував і сприяв наснаженню позитивними емоціями степовиків. До нових зустрічей на заходах проєкту!

Про життєвий і творчий шлях Василя Мелещенка читайте у продовженні...

Calendar

     1 23
4 5 6 7 8910
11 12 13 14 151617
181920 21 222324
25 26 27 28293031