Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

«Ми потрібні своїй громаді»: підсумки бібліотечного року напередодні професійного свята

This material is in Ukrainian

23.09.2021 19:08

В останній день вересня бібліотечна спільнота відзначає своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Це – особливий день для кожного, хто пов’язав власне життя з Херсонською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Олеся Гончара, хто приходить сюди працювати, вчитися, вдосконалюватися, творити, надихатися, відпочивати, спілкуватися.

Гончарівка – заклад із багатою історією, адже у наступному році бібліотеці виповнюється 150 років. Зараз це – відкритий, модерновий і доступний простір для громади Херсонщини, потужний ресурсний центр. Наш заклад постійно трансформується під нові вимоги часу та потреби відвідувачів, стає центром надання цифрової освіти та допомоги своїм користувачам. Гончарівка – це традиції і новаторство, це заклад із величезними можливостями, це нескінченний інформаційний світ, це креативність і самовідданість її працівників.

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек поздоровити колектив книгозбірні з професійним святом прийшли почесні гості, старі й нові друзі. На наші урочистості завітали представники влади: голова Херсонської обласної ради О.С.Самойленко, перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації А.Л.Шибаєв, виконуючий обов’язки директора Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської обласної державної адміністрації І.Р.Мазур, начальник управління культури Херсонської міської ради С.В.Думинська, заступник голови Дніпровської районної у м. Херсоні ради С.М.Ярощук, голова обласної організації профспілки працівників культури В.В.Величко. Серед почесних гостей свята – власний кореспондент газети «Голос України» по Херсонській області Сергій Яновський.

О.С.Самойленко зазначив, що «…завдяки бібліотекам наше суспільство залишається суспільством свідомим, мислячим та прогресивним. Херсонська обласна бібліотека ім. Олеся Гончара – провідник у життя, це – територія свободи, простір спілкування. Я впевнений, що у Гончарівці працюють віддані люди, а душею і натхненником закладу, безумовно, є його керівниця – Надія Іванівна Коротун. Бажаю вашому колективу творчих досягнень, розвитку, руху вперед».

А.Л.Шибаєв також виразив вдячність колективу бібліотеки за плідну працю та незмінний динамічний розвиток і зазначив, що зараз всі ми живемо у часи важливого процесу діджиталізації та електронних книг, але електронна книга все ж таки не замінить справжню. І.Р.Мазур, в.о. директора Департаменту реалізації гуманітарної політики ХОДА, зауважив, що у Гончарівки є багато напрацьованих традицій і ще більше – нових напрямів роботи та послуг, інколи – зовсім не властивих для бібліотечного закладу. «Сучасною, активною, взривною» та такою, куди варто приходити «за новими враженнями, емоціями і книгами, за відповідями та порадами», бачить Гончарівку С.В.Думинська. Бібліотека отримала цікаві подарунки від почесного гостя – власного кореспондента газети «Голос України» по Херсонській області журналіста С.С.Яновського.

За традицією, до свого професійного дня співробітники бібліотеки наполегливо готувалися, запроваджували нові проєкти та ініціативи, сервісні послуги для користувачів. І, як результат, отримали нагороди – дипломи, почесні грамоти, подяки, подарунки.

Душею бібліотечної сім’ї, її опорою і порадницею є енергійна та розуміюча людина – Надія Іванівна Коротун, директор Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара, повний кавалер орденів княгині Ольги, заслужений працівник культури України, голова правління ГО «Херсонське обласне бібліотечне товариство». Керівник закладу нагородила кращих працівників Гончарівки, істинних майстрів бібліотечної справи. Отже, у номінації «Кращий бібліотекар 2021 року» диплом отримала Юлія Тищенко (керівниця центру екологічної інформації). У номінації «Кращий відділ 2021 року» переможцями стали: відділ наукової інформації та бібліографії (завідувачка – Лілія Віжічаніна) та відділ документів з медичних наук (завідувачка – Ганна Ріхтер). У номінації «Кращий функціональний відділ 2021 року» здобув перемогу редакційно-видавничий відділ (завідувачка – Олена Хмельницька).

У номінації «Проєкт року» найкращими стали проєкти: «Шлях до успіху» (керівниця – Наталія Нікулькіна), «Виїзна бібліотека» (керівниця – Сонія Богданова), «Бібліотека під хмарами» (керівниця – Олена Бджола).

Душевного настрою та ярких кольорів надали нашому святу музичні вітання від лауреаток всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів – Марії Морозової та Юлії Бондаренко; від переможниці міжнародних та всеукраїнських конкурсів, студентки магістратури факультету культури та мистецтв Херсонського державного університету Анни Манжай; від студентки 4 курсу Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв Євгенії Шукан (художній керівник – Карен Маілян), студентів Херсонського фахового коледжу музичного мистецтва Софії Меркотан та Миколая Вшестенка. А за хореографічні композиції дякуємо ансамблю сучасного танцю «Ексклюзив денс» Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв (художній керівник – Леся Макогон, балетмейстер – Таміла Коткова).

Шановні колеги! Прийміть теплі та щирі вітання з професійним святом. Нехай бібліотечне життя проходить змістовно, інноваційно, цікаво, креативно. Бажаємо здоров’я, благополуччя, миру. Вітаємо зі Всеукраїнським днем бібліотек!

Calendar

     1 23
4 5 6 7 8910
11 12 13 14 151617
181920 21 222324
25 26 27 28293031