Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

3міни до Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами

This material is in Ukrainian

23.11.2020 11:54

Центр екологічної інформації Гончарівки не лише ініціює, радо приймає заходи екологічної тематики та ініціативи міста. Ми також намагаємося оперативно повідомляти громаду про зміни у сфері захисту довкілля, адже саме держава формує політику поводження з відходами та має тут найвагоміші важелі впливу. Зі свіжими та важливими змінами знайомимо вже сьогодні.

Як повідомляє Урядовий портал, 28 жовтня Кабінет Міністрів України затвердив розроблений Мінрегіоном проєкт постанови щодо внесення змін до Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами. Ці зміни визначають чіткий механізм встановлення тарифу на надання послуг з поводження з побутовими відходами з урахуванням об’єму побутових відходів щодо того, який надходить на перероблення, а який – на захоронення.

«При встановленні тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами споживачі сплачують як за перероблення, так і за захоронення всього об’єму побутових відходів, який утворюється в населеному пункті, без урахування об’єму. Відтепер при встановленні тарифу на ці послуги враховуватимуться об’єми вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів», – зазначив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

В Україні у 29 населених пунктах працюють 35 сміттєсортувальних ліній. Однак у переліку операцій поводження з побутовими відходами відсутня операція сортування. Відповідно до проєкту постанови, перелік операцій поводження з побутовими відходами доповнюється операціями сортування та видалення. Також проєктом постанови врегульовується питання в частині розрахунку витрат з оплати праці працівників, що працюють на підприємствах, які надають послуги з поводження з побутовими відходами. До цієї постанови в переліку операцій поводження з побутовим відходами не було включено операції сортування, а тепер список доповнили операціями сортування та видалення.

Якщо у вас на практиці  виникатимуть питання щодо сортування, чи доступних в Херсоні екоальтернатив для побуту чи бізнесу, звертайтеся до нас через сторінку в мережі Facebook.

Можливо вас також зацікавить наступна інформація від екоцентру:

  • Відкриттям 2020 року стало впровадження на теренах Херсона сортувальних майданчиків у співпраці з ОСББ, детальніше про цю ініціативу та її презентацію на конференції читати тут;
  • Постійно діюча акція з відправлення багатошарового упакування на переробку, започаткована екоцентром разом із брокерським агентством, з деталями якої можна ознайомитися тут;
  • Каховська ГЕС-2: бути чи не бути? Інформуємо херсонців про плани, що матимуть значущий вплив на довкілля Херсонщини;

Й на останок поділимося екоможливістю:

Читайте більше еконовин на сайті Центру

Calendar

     1 23
4 5 6 7 8910
11 12 13 14 151617
181920 21 222324
25 26 27 28293031