Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00
Part`s menu

Природа всіх речей

В77825
84(7США)

Ґ 47
Ґілберт Елізабет.
Природа всіх речей: роман/ Елізабет Ґілберт ; з англ. переклала Ганна Лелів ; [голов. ред. М. Савка] - Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. - 699, [3] с., ISBN 978-617-679-264-2
УДК: 821.111(73)'06-31=161.2

Аннотация библиотекаря:

Якщо вам подобаються історії про сильних жінок, подорожі, філософські роздуми та ботаніку – Гончарівці є чим вас здивувати!
Пропонуємо вам книгу від авторки відомого роману «Їсти, молитися, кохати» Елізабет Гілберт - «Природа всіх речей», котрий абсолютно відрізняється від попередніх творів письменниці.
Майстриня деталей пропонує вам познайомитися з мудрим, глибоким і захоплюючим романом про час, коли ботаніка була наукою, яка вимагала самопожертви і азарту, відваги і готовності ризикувати життям. Це розповідь про епоху, коли вчений був авантюристом і першовідкривачем, ділком та романтиком, а людство кохало не менш пристрасно, аніж сьогодні.
Гілбертівська «Природа…» - це історія про чоловіка, який із злодюжки та сина садівника стає «…могутнім новітнім американським султаном». Це роман про жінку ХІХ століття, у якої не склалось особисте щастя в його традиційному розумінні, але якій вдалось це прийняти, змінити «сюжет» і прожити довге, насичене життя в науці, мандрах та відкриттях. Це розповідь про людину, яка «подарувала» себе пізнанню природи.
«Природа всіх речей» - це, насправді, книга про все на світі. Випадок, коли людина, з тільки їй властивим альтруїзмом, є мікрокосмосом та головним парадоксом Всесвіту.
Отож, запрошуємо до Гончарівки, щоб дізнатися про природу всіх речей!

Рецензия специалиста (официальные рецензии):

Роман Елізабет Гілберт “Природа всіх речей” знайомить нас з головною героїнею Альмою Уіттакер. Це неймовірна жінка з гострим допитливим розумом та невгасимою цікавістю до навколишнього світу. Їй випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей, епоху, коли ботаніка була наукою, що вимагала самопожертви і азарту, відваги і готовності ризикувати життям.

Великий вплив на формування характеру Альми, її тяги до дослідницької діяльності, захопленні наукою мав батько Альми, Генрі Уіттакер, який з дитинства був близький до рослин, бо саме в його містечку Річмонд, розташованому недалеко від Лондона, були знамениті сади Кью, і в 70-х роках 18 ст. ці сади перетворились в ботанічний Ноєв Ковчег. Генрі збудував своє помістя, яке назвав “Білі акри”. Тут народилась Альма Уіттакер, жила в розкоші, отримала чудову освіту, займалась дослідницькою діяльністю, зустріла своє кохання, яке розбило її серце.

Альмина історія -  це пристрасна і захоплююча мандрівка людського розуму, спроба пояснити суть усього на світі.

Чи вдасться їй стати визнаним ботаніком, адже Альма Уіттакер мала всі шанси затьмарити самого Чарльза Дарвіна – творця еволюційної теорії.

Пропонуємо всіх долучитись до прочитання книги Елізабет Гілберт “Природа всіх речей”, бо це мудрий, глибокий і захоплюючий роман.

Calendar

     1 23
4 5 6 7 8910
11 12 13 14 151617
181920 21 222324
25 26 27 28293031