Oles Honchar
Kherson regional
universal scientific library
MO-TH: 9:00-18:00
SA-SU: 9:00-18:00

Найкорисніші види сніданку для кишечника

This material is in Ukrainian

21.04.2021

1. Йогурт
Це чудовий продукт, який зберігає правильний баланс білка, пробіотиків і корисних вуглеводів. Йогурт багатий на кальцій і містить пробіотики, які допомагають підтримувати здоров’я кишечника й імунну систему. У йогурт можна додавати ягоди і фрукти – буде і смачніше, і корисніше. Віддайте перевагу цьому продукту без вмісту ароматизаторів.

2. Банан
Банани дуже корисні, тому не зайвим буде вживати їх вранці. Солодкий фрукт містить вітаміни, мінерали, клітковину, корисні жири, вуглеводи та інші речовини, що благотворно позначаються на роботі шлунково-кишкового тракту, а також дадуть тривале відчуття ситості. Банани також є прекрасним джерелом калію, який може підтримувати артеріальний тиск у межах норми. Фрукт гарно поєднується з горіховим маслом, а також із вівсянкою чи іншою кашею.

3. Вівсянка
Вівсянка багата на поживні речовини. Вона містить бета-глюкани – розчинне в’язке харчове волокно, яке допомагає людині довше відчувати насичення і може сприяти зниженню рівня холестерину. Овес багатий на антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти, фолієву кислоту та калій.  Уміщені у вівсі вуглеводи корисні для здоров’я кишечника. Якщо ви не хочете їсти вівсяну крупу у вигляді каші, то додайте її в смузі, млинці або йогурт.

4. Яблуко
Вітамін С в яблуках сприяє травленню та зміцнює імунітет. Яблука містять пектин, а також поліфеноли, які вважаються корисними для здоров’я кишечника: ці антиоксиданти зменшують рівень запалень в організмі. Присутні в яблуках розчинні волокна також знижують рівень «поганого» холестерину. Фрукт сприяє природньому очищенню кишечника і позбавляє від здуття живота.

5. Насіння
Насичене нутрієнтами насіння містить білки, жирні кислоти і клітковину. Це пребіотик із розчинними волокнами, який дуже корисний для функціонування кишечника. Чайну ложку очищеного насіння можна додати у вівсяну кашу або в смузі.

Calendar

12 3 4 567
8 9 10 11 121314
15161718192021
22232425262728
2930