Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Як кохання впливає на організм людини?

11.02.2021

За словами експертів, закоханість стимулює хімічні процеси в головному мозку людини, які згодом викликають повний спектр усіх позитивних емоцій – від радості до захоплення. Але фахівці визначили, що любов виникає не тільки в нашій голові, але і у всьому тілі.

Так в чому саме полягає позитивний вплив почуття закоханості на організм людини?

1. Любов як знеболююче.
Вчені, провівши експеримент, довели, що досить лише поглянути на фото коханої людини, щоб зменшився біль. Це пояснюється тим, що в головному мозку активуються хімічні реакції, які здатні блокувати відчуття болю. А підвищення рівня гормону окситоцину (який спостерігається у закоханих людей) сприяє зниженню кров'яного тиску.      

2. Любов захищає серце.
Провівши масштабне дослідження, вчені визначили, що люди, які перебувають у шлюбі, менш схильні до розвитку серцево-судинних захворювань, на відміну від неодружених. Ще один плюс сімейних відносин у тому, що людина вирішує розпрощатися зі шкідливими звичками, наприклад, курінням і зловживанням алкоголем, аби мати здорових дітей і почати економити сімейний бюджет. 

3. Любов позитивно впливає на інтелект.
Почуття любові розвиває в людині творчі здібності й винахідливість, сприяє засвоєнню великої кількості нової інформації, а також підвищує аналітичне мислення. У закоханих людей активуються ділянки мозку, які відповідають за увагу, мотивацію і пам'ять, а також контролюють вегетативну нервову систему. Іншими словами, підвищують рівень нашої продуктивності та стійкості до стресу. 

4. Любов робить нас щасливими.
Любов, основана на взаємності, дарує людині почуття ейфорії. Доведено, що існує зв'язок між сильними почуттями і зростанням рівня гормону радості – дофаміну.

5. Любов робить нас привабливішими.
Коли ми бачимо кохану людину, у нас моментально викидається в кров гормон адреналін, який збільшує прилив крові до шкіри, зберігаючи її м'якою, скорочуючи зморшки та роблячи колір шкіри здоровим.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031