Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Завітали на урок – залишились на день!

07.10.2020 09:22

До «Правової школи» Гончарівки, яка працює у бібліотеці в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», завітали учні Херсонського професійного ліцею зв’язку та поліграфії.

Молоді люди потрапили до книгозбірні вперше, тому забажали ближче познайомитися із роботою відділів та центрів. У ході екскурсії-експромту учні завітали до відділів: краєзнавства, мистецтва, бібліографії, медичних наук, документів іноземними мовами, рідкісних і цінних видань, обслуговування користувачів. Цікавились бібліотечними клубами, каністерапією, курсами іноземних мов, творчими майстер-класами та екскурсіями в місті. Гості були приємно вражені різноманіттям сервісів та послуг, які надає сучасна бібліотека своїм користувачам. Особливе зацікавлення викликали технічні новинки: 3D-принтер, ручки та сканер, інтерактивний столик, ручки, що розмовляють, ріжучий плотер, приставка Sony Pro4, роботизований конструктор Lego, електронний мікроскоп тощо.

Дві години пролетіли непомітно, адже в Гончарівці кожен відвідувач може знайти не тільки те, що йому потрібно, але й те, чого він навіть не очікує!

Чергове заняття «Правової школи» було присвячено темі «Трудові права студентів та осіб, які поєднують навчання з роботою». Молодь – основна рушійна сила в суспільстві. Але молоді громадяни особливо потребують підвищення рівня юридичної грамотності та набуття навичок самостійно захищати свої права. Інформований – означає захищений! Якщо ви не знаєте свої права – їх простіше порушувати. Право осіб, які навчаються, на трудову діяльність у позанавчальний час передбачено законодавством. Однак є певні моменти та правила, на які потрібно звернути увагу, особливо якщо студент працевлаштовується вперше. Експертом виступила провідний фахівець Головного управління Держпраці у Херсонській області Гезь Вероніка Ігорівна.

У ході зустрічі розглядалися такі питання:

  • Які саме права, встановлені законодавством, мають особи, котрі поєднують навчання з роботою?
  • Перелік документів, які потрібно укласти особі віком до 18 років для офіційного працевлаштування.
  • Пільги для працівників, які навчаються в середніх і професійно-технічних навчальних закладах.

У форматі діалогу майбутні працівники отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання у галузі трудового права.

Заняття з актуальних юридичних питань проводяться в бібліотеці щотижня. Керівниця правової школи – юрист, фахівець із питань сімейного права Берлим Алла Олександрівна.

Запрошуємо усіх бажаючих підвищити рівень особистої правової культури приєднуватися до нашої «Правової школи». Більш детальну інформацію можна отримати за тел.: (050) 927-333-7.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031