Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

У книгозбірні відзначили День визволення України від фашистських загарбників

28.10.2019 12:27

Найважливіша цінність, яка існує у цьому світі, – це цінність людського життя. Берегти своє життя, пестити його, любити і за будь-яких умов оберігати від зла. Так вчать жити мудрі батьки своїх дітей.

Але, на жаль, історія має жахливі сторінки. Сторінки, на яких людське життя було пилом, сторінки, де тисячами в жорнах війни гинули люди лише за один день. Уберегтися було неможливо, бо все людство пірнуло в безодню світової війни. Вже вдруге у своїй історії. Континенти, країни, міста, села – усі варилися в котлі цієї війни. Варилася в ній Україна, довго та кровопролитно. Якщо Франція, Бельгія, Данія, Польща й місяць не протрималися під гітлерівською навалою, то ми, українці, не тільки витримали цю біду, але й прогнали ворога з рідної землі, перемігши його у власній оселі.

Друга світова війна 1939-1945 рр. – найстрашніший злочин в історії людства, що був вчинений нацистським режимом, завдав невиправної шкоди людській цивілізації. Перемога над цим страшним ворогом була важкою, ключові битви за визволення Європи від гітлерівської навали точилися саме на території нашої держави. І саме визволення України похитнуло міць гітлерівської воєнної машини.

Свято Дня визволення України встановлено 28 жовтня згідно з Указом Президента 2009 року. У ці останні дні жовтня 1944 року міста і села України були остаточно звільнені від німецько-нацистських загарбників.

Із нагоди його відзначення працівниками соціокультурного сектору відділу обслуговування Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара було проведено вечір-реквієм для херсонської молоді «Тих днів із пам'яті не стерти».

На заході ведучі розповіли про початок окупації України, хронологію військових подій та звитягу військових, які поклали своє життя заради звільнення Батьківщини. Молодь мала можливість переглянути відео зі спогадами ветеранів, які звільняли Україну від нацистів, хроніки Другої світової війни, історії з життя українських жінок, які брали участь у боротьбі з гітлерівцями. Також на заході звучала поезія, яка перекликається з війною за визволення нашої землі тодішньою з війною теперішньою.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять загиблих.  

Ніхто не забутий, ніщо не забуте. Пам’ять про героїв, які віддали своє життя за наше сьогодення, не піде в забуття і буде одвічно палати в наших серцях!

Календар подій

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 192021
22232425262728
2930