Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Щоденник креативної терапії. Арттерапія, перевірена часом. Майстер-клас із бісероплетіння та з орігамі

29.10.2020 16:26

З давніх-давен наші пращури відчували, що рукоділля – це є своєрідна медитація та психотерапія. Тому не дивно, що кожен народ має свої етнічні види «народної творчості». Чи дійсно заняття рукоділлям надихає та заспокоює? У цьому змогли переконатися учасники Тижня креативної терапії «У гармонії з собою», які завітали на майстер-класи з бісероплетіння та орігамі.

Бісероплетіння – найдавніший метод арттерапії, який передбачає розвиток дрібної моторики, уваги, фантазії, посидючості, просторової орієнтації і навіть математики. Під час сеансу бісеротерапії «Намисто спокою» маленькі гості власноруч за допомогою майстрині Олесі Жернакової виготовили дивовижні яскраві прикраси з бісеру, які будуть їм нагадувати про літо і заряджати позитивними емоціями та сонячним настроєм протягом усього року. 

Серед сучасних напрямів арттерапії одним із популярних та цікавих є орігамі – найдавніше японське мистецтво. Чому японці відрізняються стриманістю, спокоєм та довгим життям? Відповідь на це питання тепер знають студенти Університету 3-го віку (територіального центру надання соціальних послуг Дніпровського району м. Херсона), які завітали на майстер-клас з орігамі «Летючий журавлик щастя». Студенти поважного віку під керівництвом бібліотекарки відділу електронної бібліотеки, майстрині орігамі Руслани Домбровської  з натхненням та цікавістю  робили свій власний перший у житті витвір мистецтва – символ миру і щастя – журавлика щастя.

Учасники майстер-класу поповнили свої знання не лише з галузі декоративно-прикладного мистецтва, але й дізналися багато цікавих фактів про виникнення та розвиток орігамі. Розглянули можливі згини, які можуть бути скомбіновані багатьма способами й утворювати дуже складні фігури.

У японців є така прикмета: перед тим як складати папірець у фігурку, необхідно над ним загадати бажання. Якщо ваш витвір удасться, то й бажання незабаром здійсниться. А оскільки усі учасники майстер-класу вийшли з Гончарівки з чудовими птахами в руках, то побажаємо їм здійснення всіх їхніх мрій та чекатимемо на нові зустрічі.

ПЕРШИЙ ДЕНЬ ПРОГРАМИ

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031