Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00

Де збираються херсонські бізнес-леді? У бібліотеці!

27.01.2021 13:39

26 січня Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара зустрічала своїх добрих друзів – Комітет жінок-підприємниць, що діє при Херсонській торгово-промисловій палаті.

Комітет було організовано в січні 2020 року з метою об`єднання жінок-підприємниць Херсона. Створення умов для жіночого підприємництва в регіоні, сприяння самореалізації жінок та підтримка їх бізнес-ініціатив, допомога у вирішенні форс-мажорів – ось пріоритетні напрями роботи організації.

Сьогодні до складу Комітету входять 50 чарівних, розумних та ініціативних представниць прекрасної статі, кожна з яких є висококласним професіоналом у своїй справі. Тому невипадково підприємниці для підбиття підсумків першого року діяльності Комітету обрали місце, яке найбільше сприяє інтелектуальному та діловому спілкуванню, – бібліотеку.

Візит гостей і меценатів розпочався з цікавої екскурсії книгозбірнею. Директорка закладу Надія Коротун вразила відвідувачів можливостями та сервісами бібліотеки, які, до речі, стануть у нагоді всім сучасним бізнесменам.

Ресурси Центру для людей з особливими потребами, старовинні краєзнавчі видання, унікальні колекції книжкових раритетів, сучасне технічне обладнання креативного майданчика «Maker Space» та актуальні напрями роботи Центру екологічної інформації – ось далеко не повний перелік можливостей, якими зацікавилися гості бібліотеки.

Після екскурсії члени Комітету зібралися на засідання. Надія Коротун презентувала інноваційні та соціально важливі проєкти при Гончарівці: інклюзивний театр при бібліотеці «Звичайна роль – особливий актор» – єдиний в Україні інклюзивний театр, який діє саме на базі книгозбірні; арттерапевтичний проєкт «Інклюзивний ляльковий театр»; та найцікавіший і незвичайний проєкт «Читаємо разом з Кіміко», що поєднує читання улюблених книжок з елементами каністерапії.

«Люди з особливими потребами мають право отримувати бібліотечні послуги на одному рівні з іншими категоріями читачів. Нашою метою було об`єднати “особливих” дітей в проєктах через мистецтво театру. У нас все вийшло – цей проєкт отримав всеукраїнську славу. А в березні цього року запрошуємо на нову виставу інклюзивного театру», – повідомила пані Надія.

Присутні від усього серця подякували господині та колективу Гончарівки за успіхи на культурній ниві та плідну співпрацю з бізнес-структурами Херсонщини.

Засідання Комітету продовжив виступ Наталі Португальської, заступниці директора Херсонського обласного центру зайнятості, яка презентувала присутнім програми центру, спрямовані на розвиток підприємництва в області.

Під час засідання Президент Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова представила учасницям нових членкинь Комітету, які доєдналися до їх кола. Підбивали підсумки першого року діяльності, відзначали здобутки та ділилися планами на майбутнє Вікторія Гавренкова, Марина Ніколаєва, Олена Сагайдачна.

Особливий інтерес присутніх викликала презентація Олени Сагайдачної, яка розповіла про відкриття Центру бізнес-освіти, організованого на базі Херсонської ТПП. Пані Олена зазначила, що головною метою Центру є створення ефективної комунікації, обмін набутим досвідом із профільних питань, розвиток та вдосконалення компетенції підприємців.

А на завершення зустрічі бізнес-леді пройшли чудовий майстер-клас із фотопоз «Фотографія – візитка успіху» від Наталії Попович.

Сподіваємося, що Гончарівка стане тим майданчиком, де постійно збиратимуться найкращі професіонали для створення, обговорення та втілення вдалих бізнес-проєктів.

Календар подій

     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 2223 24
25 26 27 28 293031