Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00
Меню розділу

Дитина у світі емоцій

Г5180
159.922.7

М 19
Малихіна Марія Сергіївна.
Дитина у світі емоцій/ Марія Малихіна ; [ред. Н. Ф. Юрченко] - Харків : Основа, 2019. - 156 с. - (4mamas), ISBN 978-617-00-3473-1
Предметні рубрики: Діти -- Емоції
УДК: 159.922.7:159.942
Жанр: Нон-фікшн

Анотація:

Емоції оточують нас щомиті, без них життя просто не можливе. Ми радіємо чи сумуємо, захоплюємось чи розчаровуємось, сміємося, сумуємо, лютуємо, можемо бути сповнені щастя або журби. Емоції можуть виникати попри наше бажання, а іноді нам навіть важко впоратися з ними. Ця книга написана для батьків, які прагнуть розуміти свою дитину, допомогти їй навчитися контролювати свою емоційну поведінку, хочуть дізнатися, що таке емоційний інтелект і як він формується. Дорослі дізнаються, чому в дітей виникають істерики, агресія, страхи і як слід поводитись у подібних ситуаціях. І взагалі, щастя — це теж емоція. Бути щасливим можна навчитися і навчити дитину! Мабуть, саме цього бажають батьки.

Фотоматеріали

Цитати

  • "Наприклад, під час спільного дослідження Інституту майбутнього (IFTF, або The Institute for the Future) і науково-дослідного інституту Фенікса (Tht Phoenix Research Institute), було виявлено, які здібності знадобляться для отримання престижної роботи у 2020 році. Одна з них - високий емоційний інтелект, тобто "коректно дібране жестикулювання, емоції, тон голосу, визначеня настрою співрозмовника значно підвищать продуктивність будь-якого спілкування. Вони дозволять кандидатові не лише отримати місце в хорошій компанії, а й адаптуватися потім у колективі, а за потреби - здійснювати необхідний вплив на найближче оточення."
  • "Знаєте, що найбільше потрібне дитині, щоб зростати, розвиватися, досягати вершин і почуватися щасливою? Їй потрібна впевненість у тому, що її люблять! Але як і коли показати любов дитині, якщо самі батьки живуть у відчутті постійного руху і цейтноту?"
  • "Пам'ятайте, що єдиного правильного методу виховання дитини не існує, тому що вже від народження всі ми різні. Те, що добре для однієї дитини, може не працювати з другою, а третій може бути абсолютно протипоказане."

Рецензія фахівця (офіційні рецензії):

Про що книга «Дитина у світі емоцій» автора Марія Малихіна

Книга-відкриття, аналогів якої немає в Україні, — «Дитина у світі емоцій»!

Ми відчуваємо різні емоції протягом усього нашого усвідомленого і неусвідомленого життя. Автор книги — Малихіна Марія Сергіївна, психолог-практик, яка понад 10 років працює з молодими батьками. Марія зазначає, що найбільше запитань постає саме з приводу емоційного інтелекту. Ця книга є особистим психологом майбутніх та молодих батьків, що легкою та зрозумілою мовою розповідає про:

– почуття дитини, з точки зору самої дитини;

– те, як розвинути у дитині здатність любити;

– особливості розвитку емоцій від внутрішньоутробного життя до підліткового віку;

– емоційний інтелект та е, як він допомагає бути успішним;

– те, чому у дитини трапляються істерики і тривоги, з’являються агресія чи страх;

– те, як правильно визначити межі заборони.

Ця книга містить максимальну кількість корисної практичної інформації для батьків, які хочуть краще розуміти своїх дітей та виховати їх щасливими! Завдяки інформативним та цінним порадам батьки навчаться:

– виховувати дитину через прояв емоцій;

– допомагати позбутися негативного емоційного стану;

– заохочувати позитивні емоції.

До речі, щастя — це теж емоція, якої можна навчити дитину!

Тож будьте першими, хто зможе реалізувати практичні поради з розвитку емоційного інтелекту!

Замовляйте та виховуйте щасливу та успішну дитину!

Рекомендовано для дітей від 0 до 12 років.

Матеріал взято з сайту "Наш формат".

Календар подій

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 161718192021
22232425262728
2930