Херсонська обласна
універсальна наукова бібліотека
ім. Олеся Гончара
ПН-ЧТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 9:00-18:00
Меню розділу

Розділ 2. Інтер'єр: ази гармонії у вашому будинку

"Всі мистецтва служать одному - найважчому з мистецтв - мистецтву жити"
Бертольд Брехт

Інтер'єр є логічним відображенням внутрішнього світовідчуття власника будинку, свого роду дзеркалом душі. Саме тому вибір стилю оформлення вашого будинку є справою важливою і відповідальною. Для кожної людини оселя - це те єдине місце, де можна відпочити душею, набратися сил, де мріють, приймають гостей. Задумайтесь на хвилинку: який він, ваш будинок? Можливо, настав час внести до нього щось нове. Вважається, що ремонт повинен починатися з дизайну інтер'єру. Неважливо, буде цей дизайн придуманий професіоналом або ви самі візьметеся за справу, але важливо, щоб він був не лише красивий, а й відповідав всім тенденціям сучасної моди. Устежити за нею дуже важко – те, що вважалося піком моди вчора, сьогодні вже може стати чимось звичайним.

Книга Архитектура, строительство, дизайн / Под общей редакцией Лазарева А.Г. - Ростов н/Дону: Феникс, 2005. – 320 с. має універсальний зміст: представлені як історія архітектури, так і особливості сучасних конструкційних рішень, ландшафтна архітектура. Розглядаються практичні питання дизайн-проектування міського середовища. Хоча данне видання розраховано на студентів, які навчаються в архітектурно-будівельних як вищих, так і середніх спеціальних учбових закладах за напрямками «Архітектура» і «Будівництво», воно буде корисним спеціалістам будівельної галузі, а також широкому колу читачів, які займаються будівництвом і ремонтом.
Протягом усієї історії розвитку культури кожна людина, в міру своїх можливостей, прагнула прикрасити своє життя, зробити гарними і зручними всі предмети, які її оточують. У навчальному посібнику Шумери С.С. Дизайн. Історія зародження та розвитку дизайну. Історія дизайну меблів та інтер’єру. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 300 с. зосереджується увага на основних чинниках формоутворення промислових виробів, методиці та технології дизайну. Посібник стане добрим порадником студентам і практичним дизайнерам та всім, хто хоче створювати досконалий інтер'єр.
Сьогодні не обов'язково летіти у нові місця, можливо і по-іншому зануритись в незнайомий світ та простір, оточивши себе стильними предметами тієї чи іншої країни. Книга Браиловской Л.В. Дизайн интерьера в восточном стиле: Япония, Китай, Индия, Египет. – Ростов н/Дону: Феникс, 2004. – 384 с. розглядає планування, архітектурні деталі, живопис, символи, релігії і філософії японського, китайського, індійського і египетського стилей. Видання корисне не тільки як наочний посібник з інтер'єру, а ще як джерело натхнення для створення власного комфортного житла.
Книга Гуль Н. Ремонт и дизайн квартиры своими руками. - Ростов-на Дону: Издательство "Феникс", 1999. - 384 с. розрахована на недосвідчених аматорів самостійного ремонту. Видання висвітлює всі етапи: поклейку шпалер, фарбування, білення; розкриває секрети вдалої перестановки меблів і міні-дизайну. Книга розрахована на широке коло читачів.
Автор Андреев В.С. у виданні Современные отделочные материалы в интерьере дома. - Ростов н/Д.: Феникс, 2005. - 288 с. знайомить з різноманітністю оздоблюваних матеріалів, розповідає про особливості тієї чи іншої обробки. Значна увага приділяється гіпсокартону та його різновидам. Книга цікава висвітленням різноманітних проблем при будівництві житла. Видання адресовано тим, хто хоче без особливих зусиль створити будинок на власний смак.
Практичний посібник Печи и камины / сост. В.С. Синельников. - Ростов н / Д: Феникс, 2009. - 223 с. допоможе вирішити, чи потрібна у вашому будинку піч і чи зможете ви її скласти власними зусиллями. Ви дізнаєтесь, як працює піч - одне з невеликих досягнень людської думки; які проблеми доводиться вирішувати майстру; про переваги і недоліки різних конструкцій. Крім того, ви дізнаєтесь про різновиди каменів, які дуже популярні у сучасному інтер'єрі; про традиційний атрибут російської бані - кам'янки.
Сьогодні з упевненістю можна сказати, що сходи вражають світ своєю різноманітністю та новизною дизайнерських рішень. Автор Самойлов В.С. у виданні Лестница нашего дома. - М.: Аделант, 2008. - 384 с. знайомить з різними видами сходів: прямими і вигненими під різними кутами, гвинтовими і розширеними, складними і переносними. Данний практичний посібник допоможе власнику садиби чи котеджу правильно сформулювати ідею, розробити ескіз сходів, покликаних не тільки створити максимум зручностей, але і стати окрасою вашої оселі.
Автор Соколов В. Паркетные работы. (Учебный курс). - Ростов н/Д: Феникс, 2001. - 320 с. розглядає всі етапи укладання паркету, а також підлогового покриття з деревини; розповідає про новаційні технології. Крім того, у данному посібнику ви знайдете інформацію про матеріали, які активно використовуються у данному процесі. Книга розрахована на широке коло читачів.
Штори, завіси, портьєри - унікальна деталь інтер'єру, яка має здатність прикрасити ваш дім чи квартиру, нічого майже не змінюючи. Ексклюзивно й індивідуально підійти до питання створення єдиного красивого інтер'єру вікон допоможе видання Барышниковой Т. Шторы, занавески, гардины, ламбрекены. - М.: Эксмо, 2009. - 320 с. Більше того, книга не тільки дає можливість розібратися у багатофункціональності штор, але і підскаже, як самостійно виготовити дизайнерські "віконні покривала" для будь-якого приміщення вашого будинку: кухні, вітальні, дитячої кімнати та ін.

Періодичні видання

Свою концепцію сучасного інтер'єру, створеного з використанням екологічних природних матеріалів з різноманітними фактурами, що допомагають зробити будинок затишним, пропонує Ульяночкин О. "Натуральная основа" // Идеи вашего дома. - 2012. - №1. - С.44-50.

Практичний журнал "Идеи вашего дома" - допоможе зорієнтуватися в різноманітності сучасних матеріалів та технологій, нових напрямках дизайну квартир і будинків. Бібліотека пропонує передплатні комплекти журналу за 2004-2012 рр.
Стаття Урок геометрии // Идеальный дом . - декабрь 2011- январь 2012. - С.40-41 розкриває наслідки боротьби двох практично схожих стилей: пуризму і мінімалізму.

Українське періодичне видання "Идеальный дом" - для тих, хто любить свій дім, бажає зробити його гарним і затишним, але потребує цікавих дизайнерських рішень. Більше того, це - скарбниця цікавих і модних ідей: нові технології будівництва, сучасна техніка, мистецтво декору, приватний та зарубіжний інтер'єр, а також дизайнерські рішення українців та багато цікавого і корисного для тих, хто бажає жити з комфортом. Бібліотека пропонує передплатний комплект за 2012 р.
Автор Аистина Е. Возвращение Ампира // Дом и интерьер. - 2007. - №7. - С.34-37 ділиться досвідом, як за допомогою оригінального сполучення ліній класики та модерну можна створити цікаву еклектику.

Міжнародний журнал "Дом и интерьер" - одне з провідних видань галузі. Публікує актуальну інформацію про сучасні модні тенденції в дизайні, міжнародні виставки, нові колекції меблів, аксесуари відомих фабрик. Видання стане корисним архітекторам, дизайнерам, а також всім, хто цікавиться модними тенденціями в області створення інтер'єру. Бібліотека пропонує передплатні комплекти за 2002-2007 рр.
Інтерпретація історичних стилей та вічної класики у сучасному архітектурному та дизайнерському світі знайшли своє відображення в статті Дубяга Н. Gasa Pitti - философия роскоши // Архидея. - декабрь 2007 - январь 2008. - С.90-97.

Найвідоміше українське видання "Архидея" про інтер'єр, новинки дизайну, мистецтво декору цікаве і корисне як професіоналам, так і тим, хто намагається отримати максимальну кількість інформації з цієї області. Бібліотека пропонує передплатні комплекти за 2004-2007 рр.
Яким повинен бути сучасний будинок і яким чином оформлений розкажуть дизайнери Верле Л. и Кононенко В. Стилевой синтез // Современный дом. - 2007. - №7. - С.124-125.

Російське періодичне видання "Современный дом" надасть інформацію з питань будівництва, ремонту, оформлення інтер'єру. Розповість про найбільш авторитетних виробників меблів та аксесуарів. Бібліотека пропонує передплатні комплекти за 2006-2008 рр.
Ознайомитись зі стилістичними рішеннями, які відповідають поняттю "розкішне життя" вам допоможе стаття Константы времени и места // Салон. - 2006. - №7-8. - С.25-27.

Популярне українське періодичне видання "Салон" пропонує найкращі реалізовані проекти інтер'єру, які відображають сучасний стан приватної архітектури і основні тенденції моди. Бібліотека пропонує передплатні комплекти за 2006-2008 рр.
Автор Земляничкин С. Дань истории // Камины и отопление. - 2007. - №5. - С.34-37 приділяє увагу серії традиційних камінів CHEMINEES PHILIPPE, розроблену за середньовічними зразками, частина яких до цих пір збереглася у французьких замках.

Російське періодичне видання "Камины и отопление" відображає актуальну інформацію камінної індустрії. В ньому ви знайдете різноманітні технічні досягнення та нові розробки дизайнерів у сфері опалення житла. Бібліотека пропонує передплатні комплекти за 2006-2007 рр.

Календар подій

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25262728
2930